eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Neuroleptice si tranchilizante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » MEDICAMENTE » medicatia sistemului nervos » neuroleptice si tranchilizante

Clorpromazina

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Este un deconectant neuroganglionar, cu efecte sedative, antivomitive, anticonvulsivante si un inhibant al reflexelor conditionate.
Denumirea comerciala a produsului, fabricat in tara noastra, este Clordelazin, fiind prezentat sub forma de drajeuri de 0,025 g, cu indicatii in : nevroze, spasm glotic, psihoze maniacale, dementa, schizofrenie, hipertensiunea gradelor.
Doza, la adult, in bolile de mai sus, este de 0,150• 0,300 g (6•12 drajeuri)/zi, impartite in 3 prize ; la copil, se dau 1•3 mg/kilocorp/zi, dizate in 3 prize.


De obicei, tratamentul se incepe parenteral (intramuscular) ; daca tulburarile clinice se amelioreaza dupa 7• 10 zile, fiolele se inlocuiesc treptat cu drajeuri.
Produsul injecil, care se importa in tara noastra, are denumirea comerciala Plegomazin, fiind prezentat sub forma de fiole de 5 ml (25 mg/fiola).
Daca nu se foloseste in tratamentul bolnalor psihici, se recomanda ca doza sa fie de 1•3 drajeuri/zi sau de 1•3 fiole (intramuscular).Alte materiale medicale despre: neuroleptice si tranchilizante
Este un alcaloid din Rauwolfia serpentina, cu actiune sedativa centrala si hipotensiva. Denumirile comerciale ale produselor care contin reserpina [...]
Este un deconectant neuroganglionar, cu efecte sedative, antivomitive, anticonvulsivante si un inhibant al reflexelor conditionate. Denumirea comerci [...]
Este un bun tranchilizant, cu durata mai scurta ; este, de asemenea, relaxant muscular si stabilizator neurovegetativ. Produsul fabricat in tara no [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre neuroleptice si tranchilizante

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile