eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


MEDICATIA SISTEMULUI NERVOS

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » MEDICAMENTE » medicatia sistemului nervos

Cafeina

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireCafeina este un alcaloid, extras din Coffea arabica (cafeaua) si Thea sinensis (ceaiul). Actiunea ei principala este excitarea scoartei cerebrale, ceea ce are ca urmare stimularea actitatii fizice si psihice si indepartarea oboselii. Stimuleaza centrii bulbari (respiratorii, vasomotorii), mai ales cind acesti centri sint deprimati. Excita secretia gastrica si diureza.
Se absoarbe bine din tubul digestiv si din tesuturile unde este injectata. Este putin toxica.
La om, in caz de supradozare, apar : nervozitate, insomnie, palpitatii si diureza crescuta. Este un antidot eficace in intoxicatia cu barbiturice.
Produsul fabricat in tara noastra (Cofeina natriu ben-zoica) este prezentat sub forma de fiole a 1 ml, care contin o solutie apoasa 25% de cofeina natriu benzoica.


Indicatii : intoxicatia cu barbiturice, intoxicatia cu alcool sau cu morfina, crize de migrena, cefalee, colaps vascular.

Doza, la adult, este de 0,250,50 g odata si 12 g/zi in injectii subcutanate. La copilul intre 3 si 30 de luni, doza este de 0,100,20 g/zi ; de la rsta de 30 de luni la 15 ani, doza este de 0,200,50 g/zi ; doza pentru o zi este impartita in 34 prize si se administreaza pe cale parenterala (subcutanat).Alte materiale medicale despre: MEDICATIA SISTEMULUI NERVOS
Este un derivat al vitaminei PP, fiind un puternic excitant al centrului respirator bulbar, mai ales cind acesta este deprimat. Dozele mari actioneaza [...]
Este un puternic excitant al sistemului nervos central si in special al scoartei cerebrale. Creste activitatea fizica si intelectuala. Este un antidot [...]
Este un alcaloid cu actiune stimulanta asupra sistemului nervos central si asupra maduvei. Produsul, fabricat in tara noastra (Sulfat de stricnina) e [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicatia sistemului nervos

Alte sectiuni
Antiulceroase
Antivomitive
Antispastice
Substituenti (inlocuitori) si fermenti digestivi
Dezinfectante intestinale
Antiparazitare si antimicotice
Laxative purgative
Antihemoroidale
Hepatoprotectoare
Medicatia cailor biliare
Antibiotice sl chimioterapice
Medicatia sistemului nervos
Hormonii
Medicatia aparatului cardiovascular
Medicatia bolilor de singe
Medicatia aparatului respirator
Medicatia aparatului renal
Medicatia aparatului genital
Medicatia aparatului digestiv
Administrarea medicamentelor
Antiinflamatoare


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile