eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Antiinflamatoare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » MEDICAMENTE » antiinflamatoare

Ketoprofenul

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire

Ketoprofenul (ketoprofen, alrheumun, fastum, flexen, orudis, profenid), un acid aroilarilpropionic, are antiinflamatorii si antipiretice marcate, cu o potenta superioara indometacinei (experimental); efectul analgezic 717c24h este relativ slab. Inhiba atat ciclooxigenaza cat si lipooxigenaza, respectiv formarea de prostaglandine si leucotriene.

Se absoarbe repede si complet dupa administrarea orala. Se fixeaza in pro­portie de 99% de proteinele plasmatice. Concentratiile plasmatice realizate prin administrarea repetata de doze terapeutice sunt in jurul  a 2µg/ml, iar cea in lichidul sinovial de 1 μg/ml. Are un timp mediu de injumatatire in plasma de 1,5 ore, dar persista mai mult in lichidul sinovial. Este epurat in mare parte prin metabo­lizare. Se administreaza oral, 150-300 mg/zi (in 2-3 prize, la mese), la nevoie intra­muscular, 100-200 mg (in 2 injectii). Uneori este mai avantajoasa introducerea rectala, cate 100 mg de 2 ori/zi sau 100 mg la culcare (in completarea administrarii orale sau in locul injectiei de seara); supozitoarele provoaca la unii bolnavi iritatie locala. Este indicat in poliartrita reumatoida, spondilartrita anchilopoietica, puseurile inflamatorii acute ale artrozelor, discopatii, forme extraarticulare de reurna­tism, artrite acute, inclusiv accesul de guta.
Frecventa reactiilor adverse este de circa 15% - indeosebi gastralgii, greata, voma, diaree. Ocazional se produc cefa lee, vertij, somnolenta, retentie hidrosalina. Sangerarile digestive sunt relativ rare. Ulcerul alergia specifica hipersensibilitatea la salicilati (sau aIte antiinflamatorii nesteroidiene) constituie contraindicatii. Folosirea in timpul sarcinii trebuie evitata. Este necesara prudenta in prezenta instifi cientei renale avansate.

Alte materiale medicale despre: Antiinflamatoare
Piroxicamul (piroxicam, bleduran, calmopyrol, erazon, fasax, feldene, hote­min, pirorheum, roxikam, sotilen) este un acid enolic benzotiazincarboxam [...]
Acetilsalicilatul de lizina (aspegic,aspisol, doloresum) este mai solubil in apa decat acidul acetilsalicilic. Injectat intramuscular sau intravenos, [...]
Diclofenacul (diclofenac, almiral, artex, declophen, dicloberl, diclofen, diclogesic, diclosan, epifenac, feloran, forgenac, re­fer, remethan, rewod [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre antiinflamatoare

  Alte sectiuni
  Antiulceroase
  Antivomitive
  Antispastice
  Substituenti (inlocuitori) si fermenti digestivi
  Dezinfectante intestinale
  Antiparazitare si antimicotice
  Laxative purgative
  Antihemoroidale
  Hepatoprotectoare
  Medicatia cailor biliare
  Antibiotice sl chimioterapice
  Medicatia sistemului nervos
  Hormonii
  Medicatia aparatului cardiovascular
  Medicatia bolilor de singe
  Medicatia aparatului respirator
  Medicatia aparatului renal
  Medicatia aparatului genital
  Medicatia aparatului digestiv
  Administrarea medicamentelor
  Antiinflamatoare


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile