eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » MEDICAMENTE

Labirintitele toxice

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire

LABIRINTITELE TOXICE

 

 

Sunt de cauza endogena, suferinta labirintica intalnindu-se la cirotici, nefropati, diabetici etc., sau exogena, mult mai numeroase, fiind provocate de antibiotice ototoxice ( Streptomicina, Kanamicina , Gentamicina ) sau alte medicamente (Chinina, salicilatii anticonceptionalele orale, Protoxidul de azot). Tot de cauza exogena sunt si lambirintozele provocate de toxice industriale :Benzen, Plumb, Arsen.

Modul de afectare a labirintului este strict individualizat, existand persoane care isi pierd auzul la 3 - 5 grame de Streptomicina, iar altele care suporta doze de 100 - 200 grame. Toxicul se acumuleaza in lichidele urechii interne, lezeaza in principal celulele auditive, (experimental la soareci sunt afectati cilii celulelor de la nivelul maculelor ) si se elimina complet la 3 saptamani de la incetarea administrarii.

 

 

Simptomatologia

 

Primele pusee constau in acufene, urmate de tulburari de echilibru. Daca debutul este vertiginos, criza initiala este intensa si poate dura 1 - 8 zile, cu bolnavul imobilizat la pat.

Afectarea auzului este de tip neurosenzorial, actionand mai ales pe frecventele acute, audiograma prezentand un aspect caracteristic, curba este drastic descendenta egala si bilaterala.

Un risc crescut il reprezinta tratamentele frecvente cu substante ototoxice la copii pentru ca ei nu pot sa descrie semnele si sa-si avertizeze parintii si medicul. Astfel, hipoacuzia poate trece neobservata si abia la varsta scolara sa fie sesizate dificultatile pe care le intampina copilul in intelegerea cuvintelor. Audiograma precizeaza diagnosticul, insa drama continua, ototoxicoza nu beneficiaza de tratament curativ, iar adeseori protezarea auditiva nu da rezultate satisfacatoare.

Atentie deci, discernamant maxim in administrarea antibioticelor si medicamentelor ototoxice pentru a preantampina eventualele infirmitati determinate de acestea .

 




Alte materiale medicale despre: Medicamente

Pentru ca medicina s-a nascut la umbra templelor, pentru ca secole si chiar milenii de-a randul practicile religioase erau legate intim cu cele privin [...]
MEDICAMENTE ASOCIATE (atentie la legaturi periculoase) Medicul poate sa ne prescrie, in cazul unor maladii, mai multe medicamente, ca sa creasca [...]
MEDICAMENTELE SI MODIFICARILE EXAMENELOR DE LABORATOR Un numar mare de medicamente poate sa modifice analizele de sange si de urina cerute de me [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact


Despre Medicamente
Antiulceroase
Antivomitive
Antispastice
Substituenti (inlocuitori) si fermenti digestivi
Dezinfectante intestinale
Antiparazitare si antimicotice
Laxative purgative
Antihemoroidale
Hepatoprotectoare
Medicatia cailor biliare
Antibiotice sl chimioterapice
Medicatia sistemului nervos
Hormonii
Medicatia aparatului cardiovascular
Medicatia bolilor de singe
Medicatia aparatului respirator
Medicatia aparatului renal
Medicatia aparatului genital
Medicatia aparatului digestiv
Administrarea medicamentelor
Antiinflamatoare

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile