eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Supravegherea sarcinii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sarcina » supravegherea sarcinii

Anomaliile placentei

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Anomaliile placentei
Sarcina poate prezenta dificultati datorita unei proaste insertii a placentei care acopera si obtureaza (partial sau total) colul uterin. Un alt tip de complicatie intervine cand placenta se dezlipeste inaintea nasterii.

Placenta praevia
Cand se interpune intre fat si col, placenta opreste nasterea pe cai naturale. Mai mult, ea poate provoca riscul unei hemoragii, caci sele mari ale placentei se pot rupe si sangera. Cand ecogralia arata aceasla anomalie, numita placenta praevia, trebuie luate mai multe masuri: repausul este obligatoriu, la fel ca si abstinenta sexuala; examenele ginale sunt imposibile. Femeia este obligatoriu spitalizata la sfarsitul sarcinii, iar nasterea nu se poate face decat cu cezariana.
Hematomul retroplacentar
Dezlipindu-se - in parte sau in totalitate - in cursul ultimelor luni de sarcina, placenta provoaca in general sangerari. asociate cu contractii uterine dureroase si permanente. Femeile insarcinate care fac hipertensiune arteriala suni mai expuse acestui accident, care poale duce la moartea fatului si poate declansa o hemoragie la mama.
Pentru a preveni aceste pericole, trebuie efectuata de urgenta o cezariana. Hematomul retroplacentar afecteaza frecvent femeile care au avut deja o astfel de anomalie in timpul unei prime sarcini. In timpul sarcinilor ulterioare, mama trebui sa fie spitalizata la sfarsitul sarcinii.


Galerie de imagini si poze medicale: anomaliile placentei


imagine cu anomaliile placenteiimagine cu anomaliile placentei imagini anomaliile placenteiimagini anomaliile placentei poza despre anomaliile placenteipoza despre anomaliile placentei


Alte materiale medicale despre: supravegherea sarcinii
De la 3 ani, copilul vorbeste din ce in ce mai bine. Face cu atat mai multe progrese cu cat contactele sale cu ceilalti sunt din ce in ce mai fr [...]
a€¢ Cerclajul consta in inchiderea colului uterin prinlr-un fir solid pe care ginecologul il va scoate cateva zile inainte de dala nasterii. Aceasta o [...]
a€¢ Da. O mama care fumeaza zece sau mai multe tigari pe zi risca sa nasca un copil subponderal. [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre supravegherea sarcinii

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile