eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Vaccinarile

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » vaccinarile

Contraindicatiile vaccinarilor

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireTotdeauna au fost descrise complicatii mai mult sau mai putin grave care s-au produs in timpul ccinarilor. Utilitatea ccinarilor nu se poate pune in discutie, cu atit mai mult cu cit riscurile ce se pot ivi sini totusi minimeIntr-o lucrare recenta au fost prezentate accidentele si complicatiile care se pot produce in timpul imunizarii . Din accidentele ce se produc, multe se datoresc ccinatului si nu unei fabr'catii deficiente sau unor teste de control al ccinului, care au fost inadecte.
Exista insa cite situatii in care ccinarile pot fi contraindicate.
liste cunoscut faptul ca dupa ccinare apare o forma negati, trecatoare, a protectiei fata de infectii, care are un aspect nespecific, caracterizat de scaderea opsoninelor, properd'nci si bactericidinelor si un aspeci specific manifestat prin scaderea litrului de anticorpi preexistenti (I). Acest ultim aspect este rapid inlaturai de reactia anamnestica.
Este contraindicat sa se ccineze in fa/a acuta a bolii sau in conlescenta, cind exista labilitatea protectiei si posibilitatea ele exacerbare sau redesteptare a procesului inlectios.
O alta contraindicatic este reprezentata de tratamentul cu corticoiz . care poate inhiba anticorpogeneza sau scadea rezistenta la infectii. De asemenea se evita ccinarea in cursul tratamentelor cu substante anti-leucemice.Riscul ccinari' trebuie bine apreciat in starile patologice cronice (boli casectizante, leucemii, granulocitopenii etc), in care rezistenta este diminuata.


O atentie deosebita trebuie acordata in cazurile de hipo- sau agam-maglobulinemie, cind folosirea ccinurilor vii poate determina fenomene clinice grave.
La persoanele la care se constata o tendinta la convulsii, ca si in cazuri ce encefalopatii, se evita efectuarea ccinarilor, care pot determina complicatii neurologice (de exemplu, ccinarea ant'riolica).
Se vor evita ccinarile in prima parte a sarcinii, cind ar exista posibilitatea unor leziuni embrionare. Vaccinarea aniirujeoloasa. antirubeo-loasa, ca si cea antiriolica sint contraindicate de-a lungul intregii perioade a sarcinii.
Vaccinarea cu ccin viu nu se face in cursul unei alte ccinari in care se foloseste tot un ccin viu.
Este contraindicat sa se administreze \ accinuri vii pe calc orala (ccinul poliomielitic) in interlul de doua saptamini care precede sau care urmeaza extractiilor dentare sau interventiilor faringiene.
Pentru a se evita producerea unor rezultate paradoxale in cursul ccinarilor sau al reccinarilor. se vor respecta interlele de timp prescrise.Alte materiale medicale despre: vaccinarile

Perspectivele cercetarii in problema vaccinurilor virale pot fi analizate in doua alternative, tinind seama de cele doua conditionari esentiale care s [...]
Raspunsul imun este un rezultat posibil al conflictului macroorga-nism-virus (74). Macroorganismul dispune de doua categorii de factori de aparare: un [...]
Imunitatea tisulara ramine, dupa opinia clasica, in cadrul careia scoala romaneasca este prioritara, elementul esential al rezistentei speci-fice de l [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre vaccinarile

Alte sectiuniAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile