eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sugarul pana la 6 luni

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » sugarul pana la 6 luni

Patul copilului


Patul copilului
Paturile. Paturile sunt facute acum din material plastic (eventual combinat cu bumbac) deoarece sunt mai usor de spalat si nu produc alergii (precum cele cu par de animale). Chiar daca folosesti un sac de dormit pentru copil, e bine sa ai cateva paturi (in caz de neie sa poti sa le utilizezi). Salurile impletite sunt convenabile deoarece e usor sa invelesti copilul in ele si nu se desfac asa repede. Paturile facute numai din bumbac, nu tin la fel de cald ca cele din material plastic si sunt folositoare la invelitul copiilor care altfel se dezvelesc noaptea sau carora le place sa fie strans infasati ( paragraful 326).

Musamaua. Cea mai folosita in Statele Unite este cea dublata pe ambele fete cu finet. Arc avantajul ca nu aluneca, nu e neplacuta la atingere pentru copil daca acesta ajunge in contact cu ea, si permite o circulatie a aerului sub corpul copilului astfel incat nu mai este neie sa mai fie folosita alta bucata de panza intre ca si cearsaf.
Musamaua trebuie sa fie suficient de mare ca sa se fixeze bine sub saltea, altfel uneori aceasta poate sa se ude. E neie de cel putin 2, ca sa poata fi schimbate daca se uda. Cele de dimensiuni mici pot fi folosite pentru a fi tinute in poala cand se da sa suga bebelusului (pentru a proteja imbracamintea), sau in carucior.
Nu folositi in niciun caz punga de plastic in locul musamalei in patul copilului, fiindca exista pericolul sufocarii daca ajunge copilul sa o traga pe cap.

Cearsaful de finet sau molton. Daca folositi o musama simpla, fara a fi dublata cu finet, e neie de un cearceaf suplimentar de finet sau o bucata de molton intre ea si cearsaful obisnuit. Motivul este ca astfel e absorbita umezeala si c permisa circulatia aerului sub corpul copilului, altfel pielea va sta prea umeda si incinsa. Sunt necesare cel putin 3 astfel de cearsafuri pentru a fi schimbate cand se uda.

Cearsafurile. Este neie de cel putin 3, si e preferat sa fie din bumbac (usor de spalat, uscat si calcat). Trebui sa fie suficient de mari pentru a se fixa bine sub saltea. Exista si modele care imbraca salteaua (ca un fel de boneta, cu elastic pe margini care le tine strans sub saltea).Alte materiale medicale despre: sugarul pana la 6 luni

E bine sa cumparati tot ce veti avea nevoie din timp Unii parinti nu doresc sa cumpere nimic inainte de a se naste copilul. N.T. in Statel [...]
Evolutia perimetrului cranian in primii ani de viatA este paralelA cu dezvoltarea continutului cutiei craniene (creierul). Din aceastA cauzA, urmA [...]
in aceasta perioada cresterea este mai lenta. Cresterea in lungime poate fi apreciata dupa formula: L - 5V + 80 unde L = lungimea; V = va [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre sugarul pana la 6 luni

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile