eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sugarul pana la 6 luni

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » sugarul pana la 6 luni

Modificarea scaunelor

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Puteti remarca faptul ca nu este semnificativ daca un sugar are scaunele altfel decat altul, atata vreme cat ambii se devolta si se comporta normal. Ceea ce are o posibila semnificatie si trebuie discutata cu medicul este situatia modificarii aspectului obisnuit al scaunelor. De exemplu, atat sugarii alimentati la san cat si cei alimentati la biberon pot avea in mod curent scaune de culoare verzuie, iar daca aceasta este culoarea lor obisnuita iar sugarul se comporta normal nu trebuie sa produca ingrijorare. Daca insa anterior erau de consistenta pastoasa si devin usor mai moi, mai dese si grunjoase s-ar putea sa fie vorba de o indigestie sau o infectie intestinala usoara. Cand scaunele devin lichide, frecvente si verzui, iar mirosul se transforma, atunci este aproape sigur o infectie intestinala (fie usoara, fie severa). in general, modificarea numarului si a consistentei scaunelor este mai importanta decat modificarea culorii. Expuse la aer materiile fecale isi pot modifica culoarea in maroniu sau verde. Acest fenomen nu prezinta importanta.
MUCUSUL poate apare in scaunele sugarului in timpul unei indigestii sau a unei diaree, si reprezinta unul din semnele iritarii mucoasei intestinale. El poate proveni si din secretiile mucoaselor aparatului respirator (nazo-fringe, bronhii) la un copil care prezinta o infectie la nivelul cailor respiratorii, si chiar la un nou-nascut sanatos. In primele saptamani de viata unii sugari formeaza mult mucus.Cand o NOUA‚ LEGUMA‚ este adaugata in dieta (mai putin in cazul altor alimente), o parte din ea poate fi eliminata prin materiile fecale fara a fi digerata, aratand la fel ca atunci cand a fost inghitita. Daca aceasta situatie este acompaniata de semne de iritatie a mucoaselor intestinale, dati o cantitate mult mai mica la masa urmatoare. Daca nu exista iritatie, puteti da in continuare la fel de mult din leguma respecti sau chiar creste cantitatea treptat, pe masura ce copilul inta sa o digere mai usor. Sfecla poate colora materiile fecale in intregime in rosu.

URME DE SA‚NGE ROSU, NEINCHEGAT pc suprafata materiilor fecale pot proveni din fisuri ale anusului, datorate fortarii acestora de catre scaune tari, voluminoase.
Sangerarea in sine nu este ce grav dar trebuie consultat medicul pentru a se trata prompt constipatia, lucru important atat din punct de vedere psihologic cat si al sanatatii copilului ( paragraful 577).
SA‚NGE ABUNDENT. in scaune se intalneste foarte rar si poate apare in caz de malformatii intestinale, diaree severa sau. inginatie intestinala (paragraful 760). Trebuie chemat doctorul sau dus copilul la spital de urgenta.Alte materiale medicale despre: sugarul pana la 6 luni
Sunt absolut esentiale pentru securitatea copilului Care merge cu un automobil. Exista modele care variaza pe masura ce creste copilul. Un sugar trebu [...]
Asta nu-i in regula, dupa vreo luna si-un pic. Daca ai un bebelus de sase saptamani care continua sa se trezeasca la fiecare trei ore, ca sa manance s [...]
Marea majoritate a sugarilor nu sunt deranjati deloc in primele luni de viata daca au scutecele ude. Foarte putini dau semne de disconfort in astfel d [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre sugarul pana la 6 luni

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile