eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sugarul pana la 6 luni

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » sugarul pana la 6 luni

Hainutele bebelusului


Orice Supermami isi doreste sa aiba un Super Bebe, ceea ce este perfect natural, din moment ce bebelusul tau reprezinta practic un fel de extensie a propriei tale persoane, pentru o perioada destul de indelungata, si n-are niciun sens sa te caznesti sa arati bine, tu, ca femeie, daca ai de gand sa te trambalezi cu un carucior urat si ponosit in care sta un bebelus prost imbracat. Si oricum, cumparatul hainutelor pentru viitorul bebelus este o activitate care le ridica moralul celor mai multe dintre noi, plus ca nici nu ne simtim atat de stresate sa facem alegerea corecta: funduletul lui arata intotdeauna imens, orice am pune pe el!
DAR, cumparatul hainelor de bebelus nu e o simpla chestiune de " ceva realmente dragut si scoti portofelul (sau cardul de credit)". Exista cateva lucruri pe care e absolut crucial sa le stii si pe care eu nu le-am descoperit decat dupa ce facusem absolut toate greselile din sectiune (din pacate, la vremea aceea inca nescrisa). Cu atatea hainute de bebe, absolut fantastice, cate se gasesc de vanzare in ziua de azi, puii nostri pot fi chiar mai bine imbracati decat noi si e foarte usor sa le lasi dusa de val! Observatiile de mai jos ar trebui sa te ajute, asadar, sa economisesti realmente o mica avere, pe care altfel ai cheltui-o cu lucruri ce nu ajung sa fie imbracate niciodata.
a Bebelusii cresc. Nu chiar atat de surprinzator, de fapt, dar pe mine, una, ritmul in care ies din hainute nu va inceta niciodata sa ma lase perplexa. Unele costumase chiar foarte frumoase n-au fost purtate practic decat o singura data (sau literalmente niciodata, daca au reusit sa zaca ascunse intr-un fund de sertar timp de o saptamana sau doua). Solutia consta, invariabil; in a cumpara de fiecare data hainute un pic, un pic prea mari si a
. rezista tentatiei de a cumpara prea multe. Oricat de adorabil ar arata, de sa-ti lase gura apa, daca nu ajung sa fie purtate niciodata, tot risipa se cheama!
a Bebelusii se tarasc pe jos. Pentru baietei nu-i chiar asa o problema, dar mersul de-a busilea solicita intens genunchii si dresurile noi se vor rari rapid in zona respectiva. Rochitele se ridica de obicei ghemotoc si nu fac altceva decat sa incurce lucrurile, asa ca, pentru etapa asta, e probabil mai bine sa-ti imbraci fetita in pantaloni.
a Bebelusii vomita. Tot timpul si, de regula, la nici trei minute dupa ce au fost imbracati cu haine curate. Chiar si cea mai minuscula flescuta de voma se vede imediat pe pieptul hainutei copilului si, daca si tu, la fel ca mine, uiti mereu sa-i pui o bavetica, atunci cel mai bine e sa cumperi pentru partea de sus a corpului lucruri care rezista la a fi sterse de nenumarate ori. Persist in convingerea mea ca exista o piata pentru hainute din cauciuc! NOTA: vei ajunge sa te obisnuiesti cu "vomitelele". "Vomitica" este o gurita de lichid intors inapoi din stomacul bebelusului (mmm!), care de obicei nu contine decat lapte nealterat, dar se mai intampla sa fie si cu lapte branzit - avand consistenta si izul de rigoare. Nu-i decat mica regurgitatie care urmeaza, in mod natural, dupa un ragait, si nu se pune ca varsatura, dar incearca sa-i explici chestia asta bluzei tale preferate, care s-a ales cu umarul patat! Repede, carpita de finet!
a Capse. Toate piesele vestimentare pentru bebelusi trebuie sa aiba capse intre picioare. Cand parintii mei ne-au facut cadou niste salopetele cu platea superbe, cusute de mana pe undeva prin Peru, dar care n-aveau capse, m-am jurat ca n-o sa ma deranjeze deloc, sa le scot cu totul, de fiecare data cand trebuia sa schimb scutecul de pe copil. Ce s-a intamplat de fapt: am sfarsit prin a injura marunt printre buze, la fiecare asemenea operatiune, si mi-am dorit fierbinte sa nu fi dat niciodata cu ochii de blestematiile alea! Total nepractice! N-are capse, nu cumperi.
a Nasturi, snururi, fermoare. Nici aici nu m-am gandit la latura practica a problemei, decat dupa ce am fost nevoita sa muncesc din greu, pentru a introduce copilul in niste haine foarte dragute, dar complicate. Bebelusii se zbat si se foiesc tot timpul, cand tu incerci sa-i imbraci cu alte haine, si nu trebuie sa fi depasit decat cu putin etapa de nou-nascut, ca sa fie in stare sa opuna o rezistenta deloc neglijabila. incheiatul meticulos al unui sir de nasturei, oricat de simpatici, care trebuie sa intre in niste butoniere nu mai mari decat boaba de mazare, e un cosmar total! Varianta cu arici se prea poate sa para geniala, dar e mult prea usor de desfacut la loc, pentru niste degetele incapatanate, iar snururile si panglicile nici nu intra in discutie, din punctul meu de vedere - impietresc de spaima doar gandindu-ma la potentialul risc de strangulare. Fermoarele arata nemaipomenit pe hainutele groase de iarna, dar pentru orice altceva, nu discutam decat' despre capse. Cine s-a gandit sa le inventeze e un geniu si ar trebui sa i se ridice o statuie in Trafalgar Square!

Bun, acum ca esti inarmata cu tot acest bagaj de cunostinte pretioase, poti trece la crearea garderobei pentru bebelusul tau. Ai insa grija sa te tragi singura de maneca, din cand in cand, si sa-ti reamintesti ca nu e cazul sa cumperi toate splendorile care-ti pica sub ochi, iar la sfarsitul raidului prin magazine te vei putea bucura si de un bebelus bine imbracat, in lucruri la moda, si de un sold sanatos pe sectiunea de credit.

1. Combinezoanele intregi (costumase dintr-o piesa sau salopete intregi)
Seamana cu combinezoanele de aviator, doar ca imbraca si laba piciorului; toti copin mei au dormit in genul asta de hainute. Peste zi e frumos sa schimbi copilul in ceva care sa fie un pic mai interesant, chiar si numai asa, de amorul artei. Sigur ca, dintr-un punct de vedere strict practic, bebelusii n-au nevoie de nimic altceva, dar ce existenta monotona si anosta trebuie sa aiba un copil care nu iese in veci din combinezoane! rifica insa periodic portiunea care acopera laba piciorului: cum spuneam, bebelusii cresc ca din apa, si cat ai zice peste te trezesti ca nu mai e loc pentru degetute ca sa stea comod. Cand se intampla chestia asta, poti sa tai frumos varfurile de la fiecare crac (dupa ce ai scos bebelusul dinauntru!), si gata, te-ai ales cu salopete noi!


2. Maieuri intregi (body-uri)

Cumpara gramezi! Fie ca sunt fara maneci, cu maneca scurta sau cu maneca lunga, maieurile intregi reprezinta "piesa de rezistenta" din garderoba unui bebelus. De fiecare data cand mi se pare ca am destule maieuri intregi cat sa imbrac toti bebelusii din Europa de Nord, ma trezesc ca, in urma vreunui "dezastru apocacaliptic", plus rezultatul unui joc cu acuarele, completat cu bautul prea repede al unor lichide si, colac peste pupaza, o masa cu alimente solide desfasurata in conditii deosebit de grele, nu mai am niciun maieu care sa nu fie murdar, ud si imposibil de utilizat, moment in care imi doresc sa fi avut si mai multe!


3. incaltaminte

Daca designerul Jimmy Choo ar crea incaltaminte si pentru copin sub trei ani, l-ar durea capul de zece ori mai rau, dar ar fi si tot de-atatea ori mai bogat: nici n-apuci bine sa dibui, dupa multe incercari, cum sa-ti incalti copilasul in asa fel incat sa nu ramana descult dupa cativa pasi, ca ghetuta sau pantofiorul in cauza ori s-a rupt, ori i-a ramas mic! Cu atata mers de-a busilea, cazut in nas, dat pe lunecus, topait prin baltoace si noroi si, in general, totala lipsa de grija din partea purtatorului, dupa nici cateva saptamani, foarte frumoasele ghetute ale copilului tau se transforma in niste mizerii ponosite, uzate la maximum si cu gauri in ele. Din pacate, incaltamintea pentru copii e demential de scumpa, avand in vedere cat de repede o distrug prin purtare sau le creste pur si simplu piciorul, dar asta e - si reprezinta singurul domeniu in care este esential sa cheltuiesti bani pe ceva de buna calitate: asa cum Topsy si Tim au aflat foarte curand, degetele de la picioare iti cresc incovoiate daca porti incaltaminte prea stramta, iar in ziua in care fetita ta ajunge in sfarsit sa probeze prima ei pereche de pantofi creati de Jimmy Choo, iti va multumi ca i-ai luat ghetute de buna calitate pe vremea cand era mica. Pentru prima faza a mersului de-a busilea, merge sa-ti incalti copilul si cu botosei, dar imediat ce gagalicea ta se tine zdravan pe picioare, incearca sa-i gasesti niste ghetute ca lumea, care sa-i sustina bine gleznele. Tot aici, adica la modulul incaltamintei, merita sa incepi cu nitica educatie timpurie in materie de moda: eu m-am lasat cucerita de o pereche de adidasi Nike pentru "juniori" si, timp de cateva luni, am avut un bebelache cool la modul serios!
Nu te arunca la incaltaminte incheiata cu sireturi - sistemul prinderii cu arici e mult mai usor de manevrat si pantofii oricum se afla mult prea departe de degetutele de la maini, pentru ca nazdravanul tau sa se descheie tot timpul, incaltamintea cu talpi groase si grele e o idee foarte proasta, fiindca il face pe copil sa paseasca impiedicat si-i solicita inutil spatele si gatul. Iarna, cauta ceva ori gata captusit, care sa-i tina copilului cald la picioare, ori cu suficient spatiu incat sa incapa dresuri si sosete groase - piciorusele de copil mic devin reci foarte repede si nici n-apuci sa faci doi pasi cu el, ca va trebui sa va intoarceti in casa! Pentru lunile de vara, sandalele din material usor sunt o idee buna, dar, daca juniorul tau nu merge inca bine in picioare, ci mai mult de-a busilea, ai grija sa-i iei un model inchis in fata - altfel o sa-si juleasca varfurile degetelor de la picioare, ceea ce nu prea are cum sa fie o senzatie placuta.
Si, in final, verifica daca incaltamintea nu i-a ramas mica, aproximativ de doua ori mai des decat ti se pare ca ar trebui - de nenumarate ori m-am ingrozit de propria-mi neglijenta, descoperind ca incerc sa-mi incalt copin cu pantofi cam cu doua numere prea mici! Dumnezeule, cat de repede cresc! (Observ ca sectiunea asta din sectiune e de-a dreptul kilometrica, mult mai lunga decat oricare alta. Nu cumva chiar am o fixatie obsesiva pe pantofi?!)


4. Caciulite, palariute, sepcute

Vara, cozorocul este absolut esential la sepcuta copilului, si, daca tot trebuie sa dai un ban, ai putea sa mergi pana la capat si sa cumperi modelul ala "saharian", cu o bucata de material cusuta pe margine, care acopera ceafa si cele doua parti laterale ale gatului. Arata caraghios rau, dar nimeni nu poate contesta ca te apara cel mai bine de insolatie. Caciulitele si palariutele reprezinta un adevarat camp de batalie, fiindca singurul lucru pe care par sa si-l doreasca toti bebelusii si copin ceva mai marisori e sa si le traga de pe cap! in ce ma priveste, solutia a fost sa cumpar palariute de soare care se innoada sub barbie, pentru lunile de vara, si o caciulita de schior, gen "ciorap cu ferestruica pentru ochi, nas si gura", pentru cele de iarna, la incearca s-o tragi si pe asta din cap, baiete!


5. Sac; de dormit tip vesta pentru bebelusi

Am vazut recent un asemenea sac de dormit, la o prietena de-a mea, si acum imi doresc sa fi stiut si eu, pe vremuri, de existenta acestor minunatii. Dat fiind ca orice bebelus care se respecta va da din picioare si-si va ingramadi, patura peste cap in maximum treizeci de secunde dupa ce l-ai culcat, evident ca-i foarte greu sa-i tii tot timpul bine inveliti si la caldurica, odata asezati in pat. Sacii de dormit tip vesta pentru bebelusi au sistemul ala destept de inchidere cu nasturi sau capse peste umeri, deci oricat s-ar foi, n-au cum sa iasa afara din ei. Pe langa ca pastreaza constanta temperatura corpului, faptul ca n-au maneci este capital: copilul tau poate sa-si fluture in voie bratele si poate sa-si roada linistit pumnuletul - doua chestii absolut vitale pentru conditia de bebelus! in timp ce ma uitam la fetita prietenei mele, cum se joaca fericita si perfect aparata in "coconul" acela alb cu roz, imi venea sa-mi trag suturi ca nu m-am gandit sa le iau si copiilor mei asa ceva! Ma rog, poate data viitoare


6. Si restul

Bluze inchise in fata si cu maneca lunga, cateva bluze deschise in fata, pantaloni, un pulovaras sau doua, dresuri, sosete (nenumarate!) si cate o haina de exterior pentru fiecare anotimp, si gata, poti pleca oriunde, cu un bebe bine imbracat in stil conforil si practic.


De unde poti cumpara hainute de Super Bebe

In limitele bugetului rezonabil: bun-gust la preturi accesibile
Din fericire (macar atata noroc sa avem si noi, bietele mame!), putem cumpara si lucruri mai ieftine, fara a face compromisuri stilistice: in magazinele cu preturi medii se gasesc hainute de copii mai frumoase, mai practice si mai moderne decat oricand altadata si nu trebuie sa-ti pui o a doua ipoteca pe casa, pentru a putea avea un copil bine imbracat!
lata doar cateva dintre magazinele ale caror oferte de articole pentru copii vei ajunge sa le cunosti foarte, foarte bine in urmatorii cativa ani:


a Baby Cap

a George, in cadrul supermarketurilor Asda


a Tesco

a Monsoon Baby


a Petit Bateau

a Caramel


a Mini Boden

a Junior jigsaw


a Next

a Mothercare


a Boots

a GymboreeIn fine, nu uita in niciun caz de lucrurile "mostenite" de la copin prietenelor generoase si cu gust in materie de vestimentatie, si niciodata sa nu te consideri prea mandra ca sa cumperi hainute deja purtate. La un pret atat de derizoriu, cui ii mai pasa ca bluza aia a mai fost spalata de cateva ori?! Magazinele "second-hand" sunt o destinatie obligatorie: de nu stiu cate ori am gasit acolo haine de copii marca Paul Smith, Kenzo, DKNY si Ralph Lauren, la preturi de nimic! Cu banii pe care-i economisesc in felul asta, pot sa-mi fac de cap, cand vreau ceva deosebit, fara sa ma frig la buzunar.
Pentru un buget fara limite: luxul suprem in materie de hainute
Sunt obligata sa-mi musc buzele pana la sange, in timp ce scriu numele de pe lista de mai jos, fiindca unele hainute de acolo sunt pur si simplu prea fantastic de luxoase ca sa poata fi luate in serios! Dolce & Gabbana pentru bebelusi?! intr-adevar. Total ridicol, dar adevarat; si total indicat ca pozitie pe lista ta cu propuneri pentru cadouri din partea lui Mos Craciun, la rubrica "nu ma astept eu Sa primesc chestiile astea, dar nu ma costa nimic sa incerc".
Hainutele astea sunt de cea mai buna calitate pe care o poti obtine cu o tona de bani; eu, una, dupa ce am simtit pe propria piele (ma rog, a copiilor mei) care-i diferenta dintre ce gasesti intr-un magazin obisnuit si lucrurile sub marca de stilist, stiu precis ce-as cumpara - daca mi-as putea permite! Daca tu poti si chiar daca nu prea poti, de fapt, dar consideri ca meriti un pic de rasfat, atunci nu ezita sa conferi putina stralucire garderobei pe care io asiguri copilului tau. Lui putin o sa-i pese, dar tu vei radia toata de mandrie, lata mai jos doar cateva dintre cele mai tari nume dintre care sa alegi:
a Kenzo


a rsace

a Dolce & Gabbana


a Paul Smith

a Paul and Joe


a Temperley for Little People

a Tigerlilly


a Burberry

a Seraphine


a Nickiella Baby

a Little Darlings


a Joseph Baby

a Simonetta Tiny


a Baby Graziella

a Christian Lacroix


a Baby Dior

a Ralph Lauren



Alte materiale medicale despre: sugarul pana la 6 luni

Pe vremea cand intr-o familie erau mai multi membri, se obisnuia ca fetele mai mari sa-si ingrijeasca fratiorii  [...]
A ingriji un copil mic nu-i deloc o treaba simpla sau usoara: bebelusii nu se .livreaza\" cu instructiuni precise de utilizare si buna intretinere; nu [...]
in prima zi dupa nastere, scaunele (materiile fecale) nou-nascutului sunt de culoare~verde - negricioasa si de consistenta pastoasa, lipicioasa. Acest [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sugarul pana la 6 luni

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile