eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Examenul medical al copilului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » examenul medical al copilului

Dezechilibre glandulare


Exista mai multe feluri de boli caic afecteaza sistemul glandular, precum si o serie de medicamente facute din extracte hormonale care au efect bine definit asupra organismului uman. De exemplu, cand glanda tiroida nu secreta suficienti hormoni, dezvoltarea fizica si psihica a unui copil este clar incetinita. Copilul se misca lent, are pielea uscata si parul aspru, iar vocea e joasa. Fata poate avea un aspect pufos, umflat. Poate exista obezitate. Meolismul bazai al copilului (rata la care organismul arde combustibilii in repaus) este mai scazut decat normal. O doza adecvata de medicamente cu hormoni tiroidieni produce o imbunatatire remarcabila a afectiunii.
Unele persoane care au citit diverse articole in reste despre glandele care secreta hormoni, incep sa creada ca fiecare indid scund de statura, fiecare elev mai tslab, fiecare fata nervoasa, fiecare baietel mai grasul cu organe genitale ce par mai mici, au de fapt o tulburare hormonala care poate fi ndecata cu pastili&tele sau injectiile adecvate. Acest entuziasm nu este justificat de nivelul cunostintelor stiintifice actuale. E nevoie de mai mult decat o singura manifestare ca sa poata fi vorba de o boala endocrina. Un copil cu o statura normala c foarte putin probabil sa aiba o afectiune endocrina.
De multe ori la baietii mai grasuti, in anii care preced adolescenta, penisul apare mai mic decat este in realitate, deoarece coapsele groase par atat de mari ativ cu el, iar straturile de tesut adipos de la baza lui pot masca pana la 3/4 din lungimea reala. Majoritatea acestor baieti au o dezvoltare normala la pubertate, iar multi dintre ci dau jos greutatea in exces pana la aceasta varsta (cititi paragrafele 374 si 615 depre raul care se poate face alarmand un baiat in ce priveste organele sale genitale).
In mod cert, fiecare copil care nu creste intr-un ritm normal sau intr-o proportie dintre diferite segmente ale corpului echilibrata, care apare lent, mototol, nervos sau arc alte tulburari asemanatoare, trebuie examinat de medic. Dar daca acesta gaseste ca statura sa mai redusa e doar o trasatura de familie iar starea psihica doar rezultatul unor necazuri in ata de zi cu zi. atunci copilul are nevoie de ajutor pentru a se adapta in societate si la cerintele etii, nu cautarea unor leacuri magice.
Alte materiale medicale despre: examenul medical al copilului

Carboxihemoglobina singe total : 5% din hemoglobina totala. Hematocrit % : nou-nascut: 4464 sugar mic : 3649 copil : 3143 Hemati [...]
In practica pediatrica anamneza detine un rol hotaritor in stabilirea premiselor necesare diagnosticului, mai ales daca se tine seama de anxietatea co [...]
in continuarea procesului de cunoastere a copilului si de recunoastere a starii lui de boala este necesar a se efectua examenul clinic, notindu-sc in [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre examenul medical al copilului

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile