eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Alergiile


Alergiile


Atat in mediul nostru, cat si in alimentatie, exista nenumarate substante care provoaca alergii. Unora le lacrimeaza ochii, altora le curge nasul, unii se sufoca, iar la cei mai multi, reactiile alergice se manifesta prin inro-siri si mancarimi ale pielii. Aproape tot al 3-lea adult este alergic la ceva, la copii insa, alergia evolueaza treptat. Copilul se naste cu sensibilitati la anumite reactii alergice, riscul devine mai mare cand unul sau ambii parinti sunt alergici. Printre cele mai gra alergii se numara astmul si neuroder-mitis-ul.
Copin sub 3 ani sunt, cel mai adesea, alergici la alimente. Cele mai frecnte sunt laptele si albusul de ou. Alergii mai pot provoca multe cereale si produse din fulgi de porumb.

Recunoasterea alergiilor: Dirsele substante alergice pot pro voca reactii foarte diferite. Pielea reactioneaza printr-o eruptie (de obicei mancarime) si caile respiratorii sunt atinse (ochi inlacrimati, catar nazal). Reactiile alergiilor sunt gasite doar de medic

Cum sa ajutam copilul: Daca un copil este alergic la anumite substante sau alimente, acestea trebuie inlaturate. Daca laptele de vaca ii produce alergie, produsele lactate sunt interzise, daca ouale de gaina ii produc alergie, nu-i mai dati oua.

Sa mergem la medic: intotdeauna cand copilul face reactie la ceva, trebuie consultat de medic. Doar acesta este in masura sa-i prescrie medicamente inpotriva alergiilor si sa-i faca anumite teste. Copin alergici trebuie sa urmeze un tratament medical.


Prenirea:

Laptele de mama este hrana sugarilor cu cel mai mic risc alergic. Prin alaptat, copiilor li se asigura o doza de "protectie pentru alergii" care-l apara de aparitia acesteia. Copin care nu pot fi alaptati trebuie sa primeasca hrana hipoalergica pentru sugari. Medicul sileste cand este eficienta aceasta masura de precautie.
Alte materiale medicale despre: bolile copilariei

Alergia apare ca urmare a eliberarii histaminei de calre sistemul imu-nitar al unei persoane care este sensibila la anumiti alergeni. in unele fa [...]
Masuri profilactice si de tratament in cazul in care pielea transpira si se acopera de basici, se folosesc bai calmante: 2 lingurite de so [...]
0 alergie este o reactie specifica a organismului, produsa dupa contactul cu o anumita substanta. Mai precis, este un raspuns al sistemului imunitar [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile copilariei

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile