eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Accidentele specifice acestei varste: 3-6 ani


Copin nesupravegheati, sunt expusi pericolelor.
- Nu se vor lasa chibrituri la indemana lor. Sunt tentati sa se joace cu focul si sa provoace incendii
-Nu se vor lasa obiecte de incalzit: resouri, radiatoare in priza, pe jos.
- Nu se vor lasa vase cu apa fiarta, sau oale cu mancare fierbinte pe .marginea aragazelor, tn joaca ei pot atinge aceste obiecte si sa le rastoarne.
Arsurile sunt grave cu atat mai mult cu cat suprafata arsa a pielii este mai mare.

Arsurile de gradul I (fara flictena, doar cu roseata pielii) se ating cu alcool medicinal.In arsurile de gradul II (flictene) se aplica comprese cu rivanol 8% care se vor umezi mereu si apoi se aplica un spray \"Bioxiteracor\"
Arsurile de gradul III (cu flictene si necroza, intensa) sunt urgente care trebuie sa fie internate obligatoriu.
Atentie! nu se vor pune pe arsuri pudre cu sulfamida, sau unguente cu antibiotice.
Nu se vor lasa la indemana copiilor obiecte ascutite: foarfeci, cutite, ace, prezentand pericol de intepare sau taiere.

Daca copilul are o plaga sangeranda, se face tn primul rand hemontaza (oprirea sangelui) prin comprese (aplicarea pe zona respectiva cu o compresa sterila), dezinfectarea plagii cu rivanol si pansarea ei. Daca plaga este adanca se va prezenta copilul la un serciu de Chirurgie pentru sutura, tn primele minute dupa accident
Nu se vor lasa usi si geamuri deschise mai ales daca copilul locuieste la etaj, nu se vor lasa copin nesupravegheati pe balcoane. Din curiozitate, se pot apleca.
Nu se vor lasa obiecte mici pe care copilul, tinandu-le Intre dinti, le poate inghiti.
Nu lasati copin singuri sa circule cu liftul.

Accidentele rutiere au capatat amploare prin intensificarea circulatiei. Copin vor fi educati spre a cunoaste regulile minime de circulatie (traversare corecta, asigurarea din ambele parti, importanta semaforului, interzicerea jocului in apropierea strazii sau in locuri aglomerate.
Nu vor fi lasati copin nesupravegheati vara, la strand, sau in apropierea raurilor, lacurilor. Este varsta cand invata sa innoate si capatand curaj va incerca sa braveze fara sa presimta pericolul inecului.

Iarna sanjusul, schiul si patinajul se va face in locuri ferite de circulatia strazii, in locuri special amenajate sub stricta supraveghere a parintilor sau educatorilor.
Tot ce ati realizat pana acum a conturat personalitatea prescolarului.
L-ati invatat sa fie politicos, sa respecte pe cei mari si colegii de varsta lui, sa foloseasca formule de politete, sa salute respectuos, sa deprinda obiceiuri corecte (de igiena, de ordine, sa manance frumos); i-ati dezvoltat aptitudinile, capacitatile si chiar talentul, imaginatia.
Jocul in aceasta perioada domina intreaga lui actitate \"debordandu-i\" personalitatea: jocuri de construit, jocuri logice, concursuri sportive, distractive etc.

Interesul pentru alte actitati este inglobat tot in joc si intretinut de el. Paralel apar interesele culturale: zionari de spectacole, filme pentru copii, desene animate, carti cu povesti, carti de colorat. Multe insusiri - corectitudine, altruism, dorinta de autodepasire, influenteaza evolutia ulterioara a personalitatii copilului. Prescolarul trebuie invatat, de la aceasta varsta sa aiba un spirit de independenta, sa-si exprime parerea, sa efectueze mici treburi gospodaresti; aceste mici \"sarcini\" duse la bun sfarsit, ii vor da incredere in el si se va simti mai mare, mai important.
Trebuie imvatat sa nu mai fie dependent atat de parinti si mai ales de mama, fapt ce-l va ajuta in actitatea scolara ce-l asteapta in curand.Alte materiale medicale despre: bolile copilariei

De la nastere pana la 5 ani, co- pilul are dreptul la 9 consultatii preventive (C1 pana la C9). Scopul: tulburarile trebuie descoperite si tratate cat [...]
Tusea, guturaiul si durerile de gat sunt durerile cele mai cunoscute de copii. Raceala este o infectie a cailor respiratorii superioare care poate fi [...]
La copilul mai mare sunt posibile infectii digestive cu virusi:
-protozoare (Geardia, trichomonniaza)
- fungi (ciuperci)
- bacter [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile copilariei

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile