eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile aparatului respirator la copii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile aparatului respirator la copii

Durerea abdominala


Durerea abdominala


Durerea abdominala acuta Copin au in general probleme in localizarea durerii, si de aceea alte aspecte sunt mai importante in anamneza. Indicatori pot fi:
a Scaunele cu consistenta crescuta sugereaza constipatia drept cauza (p.242).
a La copin de culoare suspecteaza siclemia (recomanda teste de siclizare).
a La copin din familii de asiatici suspecteaza TBC (test la tuberculina, p.245).
a La copin cu pica (p.242) recomanda masurarea plumbului sanguin.
a Migrena abdominala este sugerata de aparitia durerilor periodic, asociate cu varsaturi, in special daca si istoricul familial este pozitiv.
Cauze organice mai frecvente Gastroenterite, ITU, afectiuni rale (ex. tonsilitc, asociate cu adenita mezenterica) si apendicita.
Unele cauze rare Pancreatita din cadrul oreiontilui; diabetul zaharat; volvulus; invaginatie; diverticul Meckel; ulcerul peptic; boala Crolin sau colita ulcerativa; boala Ilirschsprung; purpura Hcnoch-Schonlein si hidronefroza. Considera posibilitatea menstruatiei sau a salpingitei la fete.


asLa baieti considera intotdeauna posibilitatea unui testicul torsionat.
Investigafii asintotdeauna trebuie sa recomanzi examen microscopic al urinei si uroculturi. Alte teste: radiografie abdominala simpla; HC; VSH; urografie intravenoasa; examene baritate.
Apendicita (MMC, p.126) este rara la copii 4,5kg au nevoie de o doza dubla. Carobeli creste vascozitatea alimentelor. Daca acest tratament nu are rezultate, unii experti recomanda utilizarea Cisapridului (t tonusul sfincterului gastro-esofagian). Majoritatea se ndeca in 6-9 luni.
Alte materiale medicale despre: bolile aparatului respirator la copii
Durerea este cel mai frecvent simptom de boala. Tratamentul acesteia depinde de determinarea cauzei care o produce si de inlaturarea factorilor de dec [...]
Durerea abdominala recurenta (DAR) reprezinta unul dintre cele mai frecvente simptome intalnite la copil si la adolescent care determina prezen [...]
Evaluarea unui copil cu durere abdominala acuta DAA, este adesea dificila, deoarece pacientul si familia sunt in mod obisnuit extrem de anxiosi [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile aparatului respirator la copii

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile