eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentatia copilului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » alimentatia copilului

Sarurile minerale


Sarurile minerale
Sarurile minerale joaca un rol vital in structura si activitatea fiecarei parti a organismului. Duritatea oaselor si a dintilor depinde de calciu si fosfor. Substanta din globulele rosii ale sangelui care transporta oxigenul catre fiecare parte a corpului contine fier si cupru. Iodul este esential pentru buna functionare a glandei tiroide.
Toate alimentele naturale, neprclucrate (fructe, legume, came, cereale, oua, lapte) contin o dirsitate bogata de saruri minerale. Dar prelucrarea cerealelor si gatitul legumelor in multa apa indeparteaza mare parte din acestea. Elementele minerale care pot fi primele insuficiente in alimentatie sunt calciul, fierul si in anumite zone geografice iodul. Calciul se gaseste in cantitati reduse in legume si in unele fructe dar este abundent in lactate si produse lactate (branza, etc.). Fierul (necesar prenirii anemici) este furnizat de legumele rzi cu frunze (spanac, loboda etc), carne, fructe, cereale integrale dar este cel mai abundent intalnit in ficat si galbenusul de ou.
Copin au nevoie de fier pentru formarea celulelor rosii sanguine (eiitrocitc) incepind aproximativ din luna a 6-a, deoarece crescand rapid epuizeaza rezerle limitate avute la nastere. Laptele practic nu contine fier iar multe alte alimente furnizeaza prea putin. De aceea multe preparate industriale de lapte praf si cereale pentru copii sunt imbogatite cu fier. Recent s-a descoperit ca in laptele de mama, desi contine putin fier, acesta se gaseste sub o forma foarte bine absorbita in intestinul sugarului.
Iodul lipseste in unele regiuni unde apa poila, legumele si fructele nu il contin iar pestele sau alte alimente furnizate de mare nu sunt disponibile. Sarea pentru alimentatie este imbogatita cu iod in aceste regiuni pentru a preni afectiunile glandei tiroide.
Fluorizarea a fost prezentata in paragraful 414.Alte materiale medicale despre: alimentatia copilului

Vreme indelungata, in materie de sanatate sau de boala, s-a vorbit doar de vitamine. Fiecare, ca sa se simta bine, ii cerea cu regularitate medicului, [...]
De un respect sacru in terapeutica, milenii de-a randul, s-au bucurat nu numai tratamentele cu plante medicinale, ci si cele care foloseau apele miner [...]
De un respect sacru in terapeutica, milenii de-a randul, s-au bucurat nu numai tratamentele cu plante medicinale, ci si cele care foloseau apele miner [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre alimentatia copilului

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile