eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Sinuzitele


Sinuzitele
Sunt inflamatii ale mucoasei sinusurilor craniului si ale sinusului nazal. Sinuzitele se intalnesc la toate varstele, cuprind mai multe sinusuri, unilateral sau bilateral, pot fi acute sau cronice, purulente sau nepurulente.

De obicei, sunt complicatii ale unor afectiuni ca: gripa, guturai, scarlatina, rujeola etc.

Sinuzitele maxilare
Simptomele sinuzitei maxilare acute pot aparea o data cu rinita sau mai tarziu.
Simptome subiecti generale: temperatura, cefalee, dureri maxilare, insotite de rinoree si obstructie nazala mai accentuata decat la o rinita obisnuita. Cronicizarea, la nilul sinusului maxilar, se manifesta prin rinoree purulenta care, in cursul noptii, se scurge spre rinofaringe (gat si nas). Durerea apare doar in caz de reacu-tizare sau cand se produce obstructia orificiului sinuzal.
Zonele reflexe pentru sinusurile maxilare se gasesc pe degetele mari de la picioare, in banda, imediat la baza unghiei. Pentru maxilarul drept pe piciorul drept, iar pentru maxilarul stang pe piciorul stang.
Sinuzitele maxilare (acute si cronice) beneficiaza cu mult succes de tratamentul reflexoterapeutic. in sinuzitele maxilare se vor masa zonele maxilar superior pentru dezinflamarea locala si pentru redeschiderea cailor de drenaj, zonele suprarenale pentru stimularea productiei de cortizon (care este antiinflamator). Zonele limfatice corp superior si zonele nasului, la nevoie, pentru stoparea inflamatiei din mucoasa nazala.


Schema de masaj

zonele reflexe maxilar superior - 5-l0 minute de fiecare parte;
zonele reflexe suprarenale si renale - 5 minute de fiecare parte;
zonele reflexe limfatice corp superior - 3 minute de fiecare parte;
zonele reflexe ale nasului - 3-5 minute de fiecare parte.
Pentru sinuzitele maxilare acute se pot efectua 2-3 sedinte pe zi, dublandu-se timpii de masaj. De cele mai multe ori, dupa 3-5 zile simptomatologia cedeaza, dar se vor efectua 2-3 sedinte pe saptamana timp de inca 2-3 saptamani.
In sinuzitele maxilare cronice se va practica 1 sedinta pe zi timp de 20-25 zile, apoi se va continua cu 2 sedinte pe saptamana, 20-30 de zile. La nevoie (dureri la apasare in zonele reflexe), vor fi masate si zonele sinusurilor frontale.


Sinuzitele frontale
Au ca simptom principal durerea in regiunea frontala, durere care se intensifica la apasare, suflatul nasului, aplecari ale capului etc, predominand in sinuzitele acute. in general, durerile devin foarte mari dimineata, la 2-3 ore dupa trezirea din somn. in sinuzitele frontale cronice predomina rinoreea unilaterala, durerea este suporila, dar se exacerbeaza in obstructia canalului fronto-nazal.
Sinuzitele frontale, ca si cele maxilare (acute si cronice) sunt traile prin reflexoterapie in proportie de peste 90% din cazuri. Marele avantaj il constituie faptul ca se ajunge la eliminarea puroiului si la dezinflamarea sinusurilor fara punctii sau alte interntii chirurgicale.
Prin reflexoterapie, circulatia sangvina antreneaza eliminarea toxinelor, iar canalele de evacuare se desfunda, ajutand astfel organismul sa se redreseze.
Zonele reflexe pentru sinusurile frontale sunt amplasate in toate degetele de la picioare, pe partea tara, sub portiunea carnoasa a primei falange, bilateral pe fiecare deget. Sinusurile de pe partea dreapta sunt amplasate in piciorul drept, iar cele de pe stanga, in piciorul stang.

Pentru tratarea prin reflexoterapie se vor masa urmatoarele zone reflexogene:


zone sinusuri frontale - 5-8 minute de fiecare picior;

zone nas - 3 minute de fiecare parte;
zone suprarenale si renale - 5 minute de fiecare picior;
zona maxilar - 3 minute (la nevoie);
zona limfatica corp superior - 3 minute de fiecare punct.In sinuzitele acute se vor efectua 2-3 sedinte pe zi, timp de 3-5 zile, apoi se va continua cu 2-3 sedinte pe saptamana pe o perioada de 2-3 saptamani. Timpii de masaj pot fi mariti progresiv.
Pentru tratarea sinuzitelor cronice se va face 1 sedinta pe zi, timp de 15-20 zile, dupa care, de regula, simptomele dispar sau se reduc foarte mult. Se va continua cu 2-3 sedinte pe saptamana timp de 2-3 saptamani, uneori si mai mult, in raport de chimea bolii si capacitatea de redresare sangvina zonala. Daca zonele reflexe ale ochilor si urechilor sunt dureroase la palpare, se vor masa si aceste zone (3-5 minute fiecare).
Concomitent cu masajul reflexogen, bolnavii pot urma si alte tratamente naturiste ca:
infuzie de coada-soricelului (Achillea milefolium), 2-3 cesti/zi;
infuzie de sal vie (Salvia officinalis), 2-3 cesti/zi;
infuzie de trei-frati-patati (Viola tricolor L.), 2-3 cesti/zi;
mestecatul fagurilor de miere (15 minute intr-o ora, intr-un interval de 6-8 ore pe zi);
suc de lamaie (contraindicat in afectiuni gastrice cu aciditate);
bai alternati la picioare (fierbinti 10 minute, reci 1-2 minute).



Galerie de imagini si poze medicale: sinuzitele


imagine cu sinuziteleimagine cu sinuzitele imagini sinuziteleimagini/poza sinuzitele


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Reprezinta inflamatia mucoasei ce acopera sinusurile paranazale, cu evolutie acuta sau cronica. Sinusurile paranazale fac parte dintr-un sistem [...]
Sinuzitele supurate acute reprezinta prezenta exsudatului purulent in interiorul cavitatilor sinuzale, datorita inflamatiei acute a mucoasei sin [...]
Se defineste prin lipsa apetitului sexual, corelata cu incapacitatea femeii de a termina actul sexual prin orgasm. Semne clinice: 1) absenta sau in [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu reflexoterapie

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile