eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Litiaza renala


Litiaza renala
Prin litiaza renala intelegem prezenta calculilor ("pietrelor") in bazinet (partea inferioara a rinichilor) sau de-a lungul cailor urinare. Calculii se datoreaza, in principal, concentratiei sarurilor din urina, care depinde de factorii meolici (avitaminoza A, hiperparatiroidism).
Cauze locale: Staza si infectia au, de asemenea, un rol important in formarea calculilor. O alimentatie bogata in carne va duce, cu timpul, la precipitarea fosfatilor si carbonatilor.
Excesul de dulciuri si cartofi favorizeaza precipitarea oxalatilor. Calculii se formeaza cu precadere in bazinet si pot cobori, daca sunt mici, in uretere, provocand dureri colicati atroce in regiunea lombara, cu iradieri in jos, spre organele genitale sau coapsa, bolnavul prezentand greturi sau varsaturi, uneori hematurie (sange in urina). Obstacolul in scurgerea urinei poate cauza staze urinare, provocand infectii gra ale rinichiului. Se intalnesc si calculi mici, ascutiti, denumiti "nisip urinar". Simptomul acestei boli este durerea vie, cauzata de inerea cristalelor in peretii organului (mucoasa ureterelor).


Tratamentul reflexoterapeutic are ca scop imbunatatirea circulatiei sangvine in rinichi, uretere, ca urinara, ce va conduce la o functie renala normala, eliminandu-se din corp produsii toxici, mai ales acidul oxalic, care este raspunzator de formarea calculilor.
Schema de masaj


a zona rinichi - 10 minute (partea afectata);

a zona uretere - 5 minute (fiecare parte);


a zona ca urinara - 3 minute (fiecare parte);

a zone glande paratiroide - 3 minute (fiecare parte).
Se vor face 1-2 sedinte/zi, pana la disparitia simptomatologiei, deci faramitarea si eliminarea calculilor. Controlul radiografie si ecografic ne va indica starea calculilor sau eliminarea lor.

Concomitent cu masajul reflexoterapeutic, bolnavul va bea multe ceaiuri. Cele mai recomandate ceaiuri in afectiunile litiazice sunt cele de coada-calului (Equisetum arnse) - infuzie - 1 lingurita de ta la 1/4 litru apa clocotita, 3-4 cescute/zi; infuzie de turita--mare (Agrimonia eupatoria), cu flori galbene, 3-4 cesti/zi.
Din ta de coada-calului (Equisetum arnse) se va face o fiertura pentru bai calde de sezut, foarte indicate in afectiuni litiazice renale. Tratamentul reflexoterapeutic, combinat cu ceaiuri, bai si alimentatie corespunzatoare, va duce la faramitarea si eliminarea calculilor, fara a fi necesara interntia chirurgicala. in timpul masajului reflexoterapeutic se poate folosi si reteta cu suc de mar indicata la modulul 4.6. (litiaza biliara).


Galerie de imagini si poze medicale: litiaza renala


imagine cu litiaza renalaimagine cu litiaza renala imagini litiaza renalaimagini/poza litiaza renala


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Exista trei tipuri majore de calculi biliari: de colesterol, de pigment si calculi micsli. Calculii miesti si cei colesterolici contin mai mult [...]
Se urmareste diminuarea concentratiei urinare, prin administrarea unor cantitati mari de lichide, si combaterea hipercalcemiei, prin suprimarea alimen [...]
SIMPTOME Sl SEMNE Coledocoiitiaza poate fi depistata intimplator sau se poale prczenla ca o colica biliara, icter obstruetiv. colangita sau pa [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile