eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli gastrointestinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » boli gastrointestinale

Coledocolitiaza/colangita

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

SIMPTOME Sl SEMNE Coledocoiitiaza poate fi depistata intimplator sau se poale prczenla ca o colica biliara, icter obstrueti colangita sau pancreatita. Colangita se prezinta de obicei cu febra, dureri in HD si icter (triada Charcot).
EXAMENE DE LABORATOR Cresteri ale bihrubinei serice, fosfatazei alcaline si aminoiransferazclor. Lcucocitoza insoteste de obicei colangita. Amilaza este crescula la 15% din cazuri.
IMAGISTICA‚ Ullrasonografia poate evidentia canale biliare dilatate, dar nu este destul de sensibila pentru delectarea caleulilor din canalul comun. Colangiopancreatografia endoscopica retrograda sau colangiografia lianshe-patica. confirma diagnosticul.
DIAGNOSTIC DIFERENTIAL Colecistila acuta, colica renala, preforatie de organ, pancreatita.
TRATAMENT Tratamentul de eleetie penlru majoritatea pacientilor cu coledocoiitiaza este coleeistectomia cu coledocolilotomie si drenaj pe tub in T al canalelor biliare. Daca la o colangiograma de urmarire pe tubul in T sinl vizualizati calculi restanti, se va efectua extractia perculana a acestora, l.a pacientii virslnici sau la cei cu risc chirurgical marc. este posibila papilolomia endoscopica cu extractia caleulilor. Colangita se trateaza ca o colecistila acuta. repaus intestinal, hidratare, analgezice: calculii vor II indepartati chirurgical sau endoscopic.
COMPLICATII Colangita. icter obstrueti pancreatita indusa de calculii biliari, ciroza biliara secundara.Alte materiale medicale despre: boli gastrointestinale
Volvusul intestinal consta in rasucirea in jurul axului vascular a unei anse intestinale, astfel incat continuitatea lumenului se intrerupe, ansa rama [...]
ETIOLOGIE Colecistila cronica este cauzata de obicei de calculii biliari. SEMNE Sl SIMPTOME Adesea nespecifiee: apar: dispepsia, intoleranta la grasi [...]
HEPATITA VIRALA Caracterizata clinic prin stare generala modificata, greturi, voma. diaree si febra moderata, urmate de aparitia urmii inchise la cul [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli gastrointestinale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile