eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Hiperhidroza


Este o transpiratie excesi care se manifesta cu precadere la bolnavii cu sistemul nervos exciil, respectiv cu dereglari ale glandelor cu secretie interna etc.
Transpiratia poate fi generata sau localizata la nivelul palmelor, talpilor, axilelor etc.
Tratamentul reflexoterapeutic urmari redresarea functiei aparatului renal, pentru o mai buna eliminare a toxinelor prin aceste aparate specializate, normalizarea functiilor glandelor endocrine si a sistemului nervos central, respectiv vegetativ.

Schema de masaj
a zone reflexe trasee renale - 5 minute de fiecare parte;
a zona reflexa glande suprarenale - 3 minute de fiecare parte;


a zona reflexa a glandei afectate - 5 minute;

a zona reflexa plex solar - 3 minute de fiecare parte;


a zona reflexa cap - 3 minute de fiecare parte;

a zone limfatice - 2 minute de fiecare punct.
Se vor practica sedinte reflexoterapeutice o data pe zi, timp de 10-l5 zile sau pana cand simptomul dispare. Ca in majoritatea bolilor, echilibrul psihic este si aici important.
De doua ori pe saptamana se aplica "mantaua spaniola" inmuiata in fiertura de paie de oz sau scuturatura de fan, iar in restul zilelor se vor face spalaturi cu apa rece si otet pe intreg corpul ( modulul "Alte mijloace de intarire a organismului").

Aceste proceduri vor fi efectuate timp de 2-3 saptamani.
Alternativ cu baile reci (o seara da, una nu), se vor face bai la maini si la picioare dintr-o infuzie de frunze de nuc (100 de grame de frunze la 5 litri de apa).
Igiena locala si generala este obligatorie, bolnavul purta imbracaminte lejera, mersul descult fiind practicat cat mai mult timp posibil. Precizam ca folosirea deodorantelor nu constituie un remediu, de multe ori fiind chiar contraindicate in astfel de situatii.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Apendicita este inflamarea apendicelui cecal. Semne clinice: dureri sub forma de arsura in fosa iliaca dreapta (aproape de stinghie), dupa un efort l [...]
Acute sau cronice, gastritele sunt afectiuni inflamatorii ale mucoasei stomacului. Exista o varietate de factori capabili sa produca boala: 1) Facto [...]
Durerea pelviana acuta ciclica si cea cronica reprezinta un mare procent din acuzele ginecologice si se numara printre cele mai solicitante probleme c [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile