eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Apendicitele


Apendicita este inflamarea apendicelui cecal.
Semne clinice: dureri sub forma de arsura in fosa iliaca dreapta (aproape de stinghie), dupa un efort la mers sau la 5-6 ore dupa mese, greturi matinale (dimineata) sau postaiimentare, uneori varsaturi, diaree ce alterneaza cu constipatia. De asemenea, apar semne de neuroastenie si fenomene vegetative (transpiratii, palpitatii, extremitati reci).

ATENTIE! Daca durerea din fosa iliaca dreapta este puternica, bolnavul trebuie indrumat de urgenta la medicul chirurg.
Prin reflexoterapie se urmareste descongestionarea apendicelui inflamat si reluarea normala a circulatiei sangvine si limfatice in zona respectiva. in peste 95% din cazuri apendicitele subacute si cronice raspund farabil la tratamentul reflexoterapeutic.
Se va masa de 1-2 ori pe zi, timp de 10 minute, zona reflexa pentru apendice, zona care se gaseste in talpa dreapta, in calcai, in dreptul degetului 4 spre degetul 5. De asemenea, se va masa 5 minute fiecare zona limfatica corp inferior.
Pentru zona reflexa a apendicelui, masajul se va face cu forta pentru ca aceasta zona este situata intr-un loc mai dur din talpa.
Dupa 5-8 sedinte zona apendicelui devine suporila la masaj, iar simptomele se atenueaza foarte mult, uneori chiar dispar. Se r face 15-20 de sedinte, apoi pentru intretinere 1-2 sedinte pe saptamana timp de o luna.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Este inflamatia mucoasei conjunctivale (membrana ce captuseste fata posterioara a pleoapelor si fata anterioara a globului ocular, pana la limbul scle [...]
Sunt scurgeri de sange din uter, prin vagin, in afara menstruatiei. Tratament: Se va masa 10-15 minute/zi zona uterului. Pentru oprirea hemoragiei su [...]
Este o tulburare functionala a inimii, fara leziuni organice aparente. Semne clinice: dureri precordiale, palpitatii, senzatii de sufocare, astenie, o [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile