eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Gingivitele


Gingivitele
Gingitele sunt inflamatii ale mucoaselor gingivale. Pot aparea in tulburari ale glandelor endocrine, in tulburari meolice, in boli acute si cronice ale organelor interne etc. Cauzele locale care pot provoca gingitele sunt: intretinere neigienica a catatii bucale, depuneri de tartru pe dinti, proteze incomode etc.
Masajul reflexoterapeutic in zonele maxilare va aduce un flux crescut de sange, stopand si eliminand inflamatia locala. Daca exista tartru pe dinti va fi curatat la cabinetul de stomatologie profilactica.

Va fi necesar masajul reflexoterapeutic si asupra altor zone corespondente unor structuri, glande sau organe interne cauzatoare de inflamatii gingivale.
Schema de masaj
a zone reflexe maxilar si mandibula - 5 minute de fiecare picior;
a zona reflexa a organului (organelor) cauzant(e) - 5-l0 minute;
a zone limfatice corp superior - 2 minute de fiecare punct.
Masajul se va face 1-2 ori/zi, timp de 5-l0 zile, iar de 3-4 ori/zi se va clati gura cu infuzie de frunze de nuc (o lingurita la 1/4 litru de apa clocotita) sau cu ceai pentru gargara (de la plafar sau farmacii). Gargara facuta cu infuzie din te de coada-calului (Equisetum arvense) (de 4-5 ori/zi) s-a dovedit un bun dezinfectant si cicatrizam al catatii bucale, ca si gargara facuta cu infuzie de sale (jales) (Sala qfficinalis).
Simptomele se atenueaza dupa 6-8 sedinte si dispar dupa aproximativ 15-20 de sedinte.
Igiena bucala va fi respectata cu strictete. in fiecare zi se vor consuma 2-3 morco cruzi.


Galerie de imagini si poze medicale: gingivitele


imagine cu gingiviteleimagine cu gingivitele imagini gingiviteleimagini/poza gingivitele


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Gingivita se manifesta prin inflamarea gingiilor, congestie, sangerare sau chiar ulceratii. Pentru tratarea gingivitei se va utiliza pasta de d [...]
Este o forma particulara a artrozelor localizate la nivelul coloanei vertebrale. Afectiunea prinde vertebra si discul intervertebral. Discurile interv [...]
Impotenta sexuala se caracterizeaza prin imposibilitatea desavarsirii actului sexual de catre barbat. Erectia este incompleta sau nula, ejacularea pre [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile