eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Fisurile anale


Sunt ulceratii liniare situate in pliurile regiunii anale, determinate in general de constipatie, hemoroizi si/sau perrsiuni sexuale (anale). Boala se manifesta prin dureri intense prezente chiar si in timpul somnului si contractii ale orificiului anal.
Tratamentul reflexoterapeutic genereaza efecte benefice, mai ales atunci cand este practicat cu rabdare, incredere, perserenta, asociat unui regim alimentar lipsit de condimente, alcool, care sa combata constipatia si unei igiene locale adecvate, precizata in modulul2.5., "Boala hemoroidala".


Zona reflexa pentru anus se gaseste in talpa piciorului stang, in continuarea rectului, in apropierea zonei corespunzatoare cii urinare.
Vor fi masate zonele reflexe pentru stomac, intestin gros, in scopul stimularii unei bune digestii si combaterii constipatiei. Zona anusului va fi masata pentru combaterea inflamatiei locale si refacerea tesuturilor fisurate. Zona rectului si zona hemoroizilor -stimulate - vor stopa inflamatiile din cinatatea anusului.
Schema de masaj:


a zona reflexa anus - 10 minute;

a zona reflexa hemoroizi - 5 minute;


a zona reflexa stomac - 2 minute de fiecare parte;

a zona reflexa intestin gros - 5 minute tot traseul;
a zona limfatica corp inferior - 3 minute de fiecare punct.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Acestea se formeaza in jurul orificiului anal, sub forma de ulceratii in pliurile cutaneo-mucoase. Acestea sunt dureroase, chiar in pozitia s [...]
Tratamentul tumorilor anale depinde de varietatea lor histologica, in sensul potentialului de evolutie : benign sau malign, confirmat prin biopsie. T [...]
Angina pectorala este un sindrom caracterizat prin durere precordiala (gheara), insotita de stare de anxietate (teama). Durerea iradiaza in umarul sta [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile