eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Epilepsia


Epilepsia
Se manifesta prin crize de pierdere a cunostintei, insotite de spasme musculare. Cauzele epilepsiei sunt: boli degenerative, infectii ale creierului, tumori cerebrale, factori toxici (alcool, plumb) si poate aparea si in starile de hipoglicemie.
Masajul reflexoterapeutic in zona reflexa a capului, aplicat in faza incipienta a bolii, va stopa infectiile, va regresa tumorile prin detoxifierea organismului si va dezintoxica creierul prin imbunatatirea circulatiei sangne zonale. Orice lotura la cap, in special la copii, trebuie supravegheata si tratata la timp pentru a nu provoca (uneori dupa ani de zile) afectiuni ireversibile. Surmenajul, alcoolul, infectiile suprapuse peste un creier afectat vor favoriza instalarea unor boli greu sau imposibil de tratat.


Schema de masaj

a zone reflexe cap (toate punctele) - 5-l0 minute de fiecare picior;
a zone reflexe renale (rinichi, uretere, ca) - 5 minute de fiecare picior;
a zone limfatice corp superior - 5 minute de fiecare punct;
a zone reflexe ale organelor tale - 3 minute de fiecare.
Masajele vor fi executate zilnic timp de 10-l4 zile, apoi se va continua cu 3 sedinte/saptamana o perioada indelungata (chiar si jumatate de an).


Alte remedii naturiste:

a Se ia o crenguta de salcie (Cortex Salicis) si una de plopusor (Populus negri L.), se ard, iar scrumul se amesteca cu lapte proaspat. Proportia este de 1 lingura de scrum la 1 pahar cu lapte. Se beau 3 linguri din acest continut de 3 ori/zi (12-l4 zile, apoi se face pauza 2 saptamani, reluandu-se la nevoie).
a Bai generale cu infuzie de rostopasca (Chelidonium majus).
a Se va urma un regim alimentar vegetarian, iar dupa 15 zile nu se va manca nimic 3 zile (post).


a Macerat de vasc (Viscum album L.), 2-3 cani/zi.

Epilepticilor li se recomanda o ata linistita, fara eforturi prea mari, fara surmenaje sau stres. Procedurile cu apa rece sunt foarte eficiente in asociere cu reflexoterapia si cu celelalte regimuri indicate : mersul descult prin iarba cu roua ; spalarea generala a corpului cu apa rece si otet timp de 21-30 de zile; mersul prin apa rece (pana la genunchi), timp de 3-5 minute, de 4-5 ori pe zi, timp de 21-30 de zile consecutive. Vor fi excluse condimentele si alcoolul.
Bolnai nu au voie sa lucreze la inaltimi sau sa conduca masini. Obligatorie este luarea lor in edenta de catre serciile medicale de specialitate (psihiatrie).Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Definitie. Convulsiile sunt manifestari clinice paroxistice, caracterizate prin activitate motorie (contracturi musculare) involuntara, de variat [...]
Daca in sarcina apar convulsii, gandeste-te "Ar putea fi ele o manifestare a eclampsiei"? Epilepsia de novo este rara in sarcina. Epilepsia afecteaza [...]
ETIOLOGIE Alit forma de criza cit si virsta pacientului aduc elemente importante in stabilirea ctiologiei. Cauzele importante de epilepsie legate de g [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile