eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Enurezisul

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire
Este o afectiune care se manifesta prin pierderea inconstienta a urinei, survenind, de obicei, in timpul somnului de noapte, la copin mai mari de trei ani. Enurezisul nocturn apare, de regula, in urma unor traume psihice (mai frecvent la baieti) si poate fi un simptom in boli ca: diabetul zaharat, diabetul insipid sau in unele anomalii ale aparatului uro-genital.
Boala este considerata ca un semnal de maturizare intarziata a scoartei cerebrale. in multe caz.uri enurezisul poate constitui singurul simptom al unei epilepsii ignorate.

Tratamentul reflexoterapeutic da rezultate bune in toate cazurile de enurezis si rezultate satisfacatoare in enurezisul din cadrul epilepsiei netratate.
Tratamentul viza masajul in zonele reflexe ale capului, pentru a-i imbunatati circulatia si functiile. De asemenea, se vor masa zonele traseului renal, insistandu-se pe ca urinara. Daca enurezisul apare ca simptom al unor boli ca diabetul zaharat sau diabetul insipid, se vor masa si zonele reflexe ale pancreasului si stomacului, duodenului si traiectului renal (rinichi, uretere, ca urinara, uretra), in scopul tratarii afectiunii care cauzeaza sau intretine enurezisul.


Schema de masaj

a zonele capului si ale hipofizei - 5 minute de fiecare picior (fiecare zona);
a zona reflexa traseu renal - 10 minute de fiecare picior, insistandu-se mai mult in zona cii urinare;
a stomac, duoden, pancreas - 3 minute de fiecare parte, fiecare organ (in caz de diabet).
Sedintele se vor efectua o data pe zi, timp de 10-l5 zile cand, de regula, simptomul se rareste sau chiar dispare. Se continua cu 2-3 sedinte/saptamana, timp de 1-2 luni. Seara, dupa orele 18, nu se mai dau lichide bolnavilor care sufera de enurezis.
Mersul descult (chiar si in apa pana sub genunchi) se incepe cu 1 minut si se poate ajunge la 15 minute/zi timp de 10-l2 zile consecutive. Spalarea copilului seara, inainte de culcare, cu apa la temperatura camerei, in care se adauga otet de mere, 4 linguri la litrul de apa ( modulul "Alte mijloace de intarire a organismului"). Copin cu enurezis nu trebuie brutalizati, nici certati, ci tratati cooperant, cu calm si afectiune.


Intern, se vor administra :

a infuzie din coada-soricelului (Achillea millefolium) - 2 cani/zi;
a infuzie din coada-calului (Equisetum arvense) si sunatoare (Hypericum perforatum), in parti egale, 2 cani/zi, in mai multe reprize;
a sirop de ienupar (Juniperus communis L.), 3 lingurite de sirop/zi, din 150 de grame de fructe de ienupar zdrobite, la 500 de ml de apa si 300 de grame de zahar. Seara, la culcare, se da copilului 1 lingurita de miere de albine.
Psihoterapia fi aplicata atat de specialist, cat si de parinti, in scopul educarii copilului, cu calm. Concomitent se vor efectua tratamente si regimuri adecte pentru afectiunile ce cauzeaza enurezisul.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie
Un medicament numit imipramina a fost folosit in mod curent in ultimii ani pentru tratarea enurezisului. La inceput da rezultate foarte bune, dar [...]
Enurezisul consta in mictiuni spontane involuntare in timpul noptii si este de fapt o manifestare (un simptom) si nu o boala. Se pare ca exis [...]
La fete situatia cel mai des intalnita in care se produce enurezisul difera de cea de la baieti. Fetita, de obicei, are o personalitate vioai [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile