eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Terebenthina


Prin terebentine se inteleg produsele vegetale naturale, fluide, formate din rasini si uleiuri volatile, care se scurg din trunchiurile unor specii de Coniferae sau Terebin-taceae.

Administrarea de doze ponderabile provoaca o congestie cerebrala cu iriilitate si apoi prostratie, iritarea, congestia si inflamarea rinichilor si cii, cu albuminurie, oligurie si hematurie, inflamarea catarala si congesti a mucoaselor : renala, cala, bronhopulmonara si intestinala, cu tendinta hemoragica.

Tipul de Terebenthina este un virstnic sedentar si sensibil la umezeala, iriil si melancolic.
In infectiile urinare ale prostaticilor sau virstnicilor, nefrita acuta, cistita, albuminurie, hematurie, uretrita acuta, se administreaza dilutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a.

Frecvent, este vorba despre un oligurie cu urini do culoare inchisa, tulburi, eventual cu un sediment ca zatul de cafea. Mai prezinta : polakiurie, limba uscata, rosie, stralucitoare si, eventual, dureroasa (arzatoare), slabiciune stuporoasa, fata palida

teroasa, sudori reci mai accentuate la membrele inferioare, tenesme cale, o purpura hemoragica progresi. Eventual, dureri renale surde, cu arsura in lungul ure-terelor si abdomen sensibil cu meteorism. in caz de uretrita

erectii frecvente. Bolnavul e agrat in repaus si ameliorat mis-cindu-se.

Aceleasi dilutii sint active in enterocolite acute, dizenterie, meteorism, hemoragii intestinale, stare tifica.

Simptomele principale sint : colici abdominale iradiind eventual in coapse si pro-vocind palakiurie, meteorism intens, cu sensibilitate abdominala, limba uscata, rosie,eventual dureroasa, arzatoare ; diaree apoasa, verzuie, sangvinolenta, arzatoare la nivelul rectului si anusului si epuizanta ; tendinta la hemoragii intestinale, slabiciune, somnolenta, oligurie.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a sint active in hemoragiile pasive din cursul starilor infectioase acute, cu congestia si inflamarea mucoaselor, paloarea fetei, prostratie si slabiciune, insotite de o senzatie de arsura in regiunea organului care singereaza. Singele e negricios si fetid. Mai frecvente sint : hematuriile, hemoragiile intestinale, hemoptiziile (cu arsuri agrate bind cald) si purpura hemoragica.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Pilocarpus jaborandi face parte din familia Cuspariaceae.

Administrarea de doze ponderabile provoaca transpiratii abundente, sialoree, [...]
Nucul de Japonia face parte din familia Co-niferae.
Remediul prezinta lateralitate stinga. Dilutia a 4-a centezimala se utilizeaza atit in cefa [...]
Galbenelele fac parte din familia Compositae. Planta este utilizata alopatic, mai ales local, dar si ca tinctura-mama, sau in dilutia intiia decimala [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile