eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Taraxacum


Papadia face parte din familia Compositae. Administrarea de doze ponderabile produce congestia acuta sau cronica a ficatului, cu staza portala, precum si staza sigmoi-diana.

In etnoiatria romaneasca, se semnaleaza folosirea papadiei in bolile de ficat, de catre : Ilies si Racz (1963); V. Butura (1936) si Bocse, Giurca si Marossy (1970).

De la a 3-a dilutie decimala la a 4-a cen-tezimala, se utilizeaza in hepatite cronice, flatulenta gastro-intestinala (mai ales sig-moidiana), afectiuni biliare. Tulburarile digestive sint gi : gust amar in gura, eruc-tatii amare, flatulenta, timpanism, constipa-tie, hepatalgii, frilozitate postprandiala, cefalee digesti temporo-occipitala, usoare crize biliare primara, somnolenta in imobilitate, intoleranta la alimente grase care provoaca greata. Ficatul e usor marit si indurat (mai ales lobul mijlociu), limba sabu-rala si, eventual, geografica, uneori

sub-icter.

In ricele dureroase ale gambelor, agrate in picioare sau asezat, cu congestie hepato-portala, se administreaza primele trei dilutii decimale.
In diverse afectiuni digestive, fara alterarea starii generale, cu greata, eructatii amare, congestie hepatica, subicter, hipersa-litie, limba cu depozit albicios, frilozitate postprandiala, sau chiar intr-o stare tifica, cu agitatie si dureri in membrele inferioare, timpanism, frison postprandial, cefalee occipitala intensa in decubit, transpiratii nocturne profuze si chiar delir, se iitilizeaza dilutii de la a 3-a decimala la a 4-a cente-zimala.
Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Badianul sau anasonul stelat face parte din familia Magnoliaceae.

Dilutiile centezimale a 3-a si a 4-a se utilizeaza in dureri la nivel [...]
Sint mai multe specii de Euphorbia in familia Euphorbiaceae, care produc, in doze ponderabile, o iritatie a pielii si a mucoaselor, dar fiecare specie [...]
Laurus camphora (al carui ulei volatil il reprezinta camforul) face parte din familia Lauraceae. Administrarea de doze ponderale are ca efect excitar [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile