eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Tabacum


Tutunul face parte din familia Solanaceae.
Administrarea de doze ponderabile produce : ameteli cu greata si prostratie, tre-muraturi, incertitudine in demersuri, excitarea motorie a fibrelor musculare cu tendinta la arterioscleroza, hipersecretia glandelor digestive cu cresterea peristaltis-mului, pierdere ponderala, oboseala cerebrala.
Tinctura-mama se obtine cu frunze proaspete recoltate inainte de dezvoltarea florilor, vara.
Modalitati. Agravare seara, la temperaturi extreme, la cea mai mica miscare. Ameliorare, prin dezvelire si in aer liber.

Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a sint active in rau de automobil sau de mare, ameteli cu greata, vertij arteriosclerotic, varsaturi din sarcina, lipotimie. Bolnavul prezinta un sindrom vagotonic intens, con-stind din : paloarea fetei acoperita cu sudori reci, o raceala glaciala a corpului, prostratie musculara accentuata, greturi persistente, insotite des de ameteli si, eventual, de tulburari de vedere. Bolnavul ra-mine imobil, dar cauta sa se dezveleasca, inchide ochii pentru a ameliora ameteala. E usurat in aer liber si dupa ce vomita.

In angina pectorala, fals angor la arterio-sclerotici sau la fumatori si in aortita se intrebuinteaza aceleasi dilutii. Bolnavul are o senzatie de cutit infipt in spatele sternului, o durere intre omoplati si senzatie de constrictie spre mica apertura toracica. E agravat culcat pe partea stinga.

In diarei holeriforme se utilizeaza dilutiile a 4-a si a 5-a. Bolnavul are o mare indiferenta, saliveaza abundent, extremitatile ii sint foarte reci. Prezinta greturi intense, persistente, voma si transpiratii reci la nivelul miinilor, cefalee agravata de emisia diareica, ca si intreaga simptomatologie. Senzatia de frig abdominal e insotita de nevoia de a dezveli abdomenul. Pulsul e slab si neregulat.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a se mai administreaza in : cefalee matinala intensi-ficindu-se pina la prinz, insotita de greturi, uneori si de tulburari de vedere si ameliorata in aer liber si dupa ingestia de alimente ; spasme tetaniforme localizate, cu alternanta de flexie si extensie, de contractare si relaxare, crampe la un deget, mai ales spalind miinile ; nevrita sau atrofie de neroptic, cu discromatopsie ameliorata seara, mai ales in cazul fumatorilor si al arterioscleroticilor ; hipomnezia arterioscle-roticilor, mai ales pentru nume proprii, in cea a marilor fumatori utilizindu-se dilutii mai inalte (de la a 7-a la a 9-a).Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Muscata face parte din familia Gerania-ceae.

Geranium este un remediu de urgenta in hemoragiile abundente : hemoptizii, metrora-gii pos [...]
Papadia face parte din familia Compositae. Administrarea de doze ponderabile produce congestia acuta sau cronica a ficatului, cu staza portala, precum [...]
Face parte din familia Leguminosae, ca toti salcimii.
Administrarea de doze ponderabile produce : hiperclorhidrie gastrica, iritatie intestinal [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile