eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Sarsaparilla


Face parte din familia Liliaceae.
Administrarea repetata de doze ponderabile produce tulburari cronice de nutritie, iritarea mucoaselor, a aparatului excretor, uscaciunea pielii si eruptii variate, deficiente la nilul circulatiei noase.

Dilutiile centezimale de la a 4-a la a 9-a se utilizeaza in atrepsie, marasm infantil, he-redosifilis, emaciere, hidrargirism, alcoolism, adulti prematur imbatriniti, atrofii de sini. De regula, este vorba despre un copil foarte slab, mai ales in jumatatea craniala a corpului si, in mod special, la nilul gitu-lui. Abdomenul e dilatat. Pielea e uscata, plisata, albastruie anterior de tibie, la glezne, pe dosul miinilor, crapata si frecnt indurata. Predispozitie la eruptii si ulceratii.

Adultul prematur imbatrinit slabeste dinspre cap in jos. Bolnavul detesta umezeala (mai ales pe cea nocturna) si e agravat de frigul umed. E agravat primavara si se simte cel mai bine iarna, pe frig uscat, cind caldura externa ii face bine.
In litiaza urinara, colici nefretice (mai ales dreapta), cistita cronica, disurie, incontinenta de urina, se utilizeaza dilutii de la a 3-a decimala la a 5-a centezimala. Bolnavul e in general slab si slabit, oliguric, cu mictiuni dureroase si tenesme la sfirsitul lor.

Mictiunea e usurata numai in pozitia in picioare. Bolnavul e frecnt constipat. Nu se exclud frisoane postmictionale.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a sint acti in unele eruptii umede pruriginoase, exanteme cronice, impetigo, herpes, eczeme, rozeoJe sifilitice, eruptii sifiliforme, ruci, eruptii vaccinale, ragade, in drenajul cutanat. Aceste eruptii sint mai frecnte la fata, pleoape, la buza superioara si in regiunea genitala. De asemenea, in reumatismele cronice, guta cronica, nodozitati gutoase sensibile la atingere, reumatism postgonococic.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Indigoul salbatic face parte din familia Leguminoase. Administrarea de doze ponderabile la omul sanatos determina : o depresie intensa cu tendinta la [...]
Face parte din familia Hippocastanaeeae. Este vorba despre castanul salbatic alb sau castanul porcesc. In doze alopate este, clasic, antihemoroi-dal. [...]
Coada calului (Equisetum arvense) face parte din familia Equisetaccae.

Administrarea de doze ponderabile are ca efect catarul acut sau [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile