eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Sabadilla


Face parte din familia Liliaceae.
Administrarea de doze ponderabile produce o inflamare sau o iritare spasmodica a cailor respiratorii superioare si a mucoasei digestive, algii musculare, articulare sau o-soase, iritatie cutanata cu tulburari trofice, tendinta la deformare a senzatiilor si cenes-topatii.

Dilutia a 4-a centezimala se administreaza in amigdalita, angina sau faringita acuta, debutind pe partea stinga si trecind apoi si in dreapta, cu senzatie de uscaciune arzatoare si de corp strain care obliga la frecvente deglutitii dureroase, ameliorate de bauturi calde. Starea generala e agravata la frig.

Aceeasi dilutie e activa si in tulburarile trofice ale unghiilor si prurit al scalpului, mai ales la copii, eventual cu paduchi. Este rba de regula de un copil sau un batrin friguros, cu pielea uscata ca pergamentul, unghii foarte fragile si prurit agravat la caldura.

Aceeasi dilutie se administreaza in frisoanele fara sete, cu miini si picioare inghetate, un gust dulce in gura, instalindu-se de jos in sus, spre ora 15, cu febra si uneori chiar delir.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a sint utilizate in rinita acuta spasmodica, aparuta la un friguros, avind neie de aer cald si de bauturi calde, ragusind usor la aer rece, uscat sau umed, cu urmatoarele caracteristici :
a) Senzatie de arsura si obstructie la nivelul mucoasei nazale, cu dureri frontale si la radacina nasului ;
b) Stranuturi paroxistice cu lacrimare agravata in aer liber sau in parfum de flori si ameliorate de caldura ;
c) Pleoape rosii si arzatoare ;


d) Rinorce intii apoasa, apoi mai filanta ;

e) Hipersensibilitate la mirosuri. Eventual tuse, la o anumita ora, agravata in aer rece.

Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 9-a sint active in tulburarile nerase procate de paraziti intestinali :


a) Nerzitate cu spasme si tresarituri;

b) Alternanta de foame si inapetenta cu dezgust;
c) Vertij, mai ales dimineata si la sculare de pe un scaun ;
d) Senzatie de vid epigastric cu foame;
e) Colici abdominale bruste sau senzatia ca are un animal in abdomen ;
f) Greata cu hi-persalivatie;
g) Prurit anal alternind sau coexistind cu prurit nazal, procind eventual stranuturi;
h) Prurit vulvar cu excitatie sexuala ; I) Tuse spasmodica agravata la luna noua sau la luna plina, dupa o miniere, stind culcat, sau zilnic la aceeasi ora.

In cenestopatii se utilizeaza dilutiile cen-tezimale de la a 7-a la a 30-a. Bolnavul e in general ners, slab, friguros, deformeaza, exagereaza si interpreteaza eronat aproape toate senzatiile pe care le are. Insensibil la argumente, poate ajunge la delir, interpre-tindu-si in fel si chip suferintele reale, do cele mai multe ori de importanta minora.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Frasinul face parte din familia Oleaceae.
Seva de primavara, frunzele si scoarta sint folosite inca mult in etnoiatrie.

Homeopat [...]
Planta face parte din familia Umbelliferae. A fost cunoscuta in antichitate de greci, persi si romani. Doze ponderabile mici produc o iritare a mucoa [...]
Arborele de quinquina (cinchona officinalis) face parte din familia Rubiaceae. Dozele ponderabile au o actiune antipire-tica si excita secretia de su [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile