eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Rumex crispus


Dragaiul sau stevia face parte din familia Polygonaceae.

Administrarea de doze ponderabile provoaca o iritare a mucoaselor respiratorii (uscata sau catarala), cu tuse spasmodica, a mucoaselor gastrica si intestinala, precum si o iritare pruriginoasa a pielii; de asemenea, dureri articulare sau toracice, ade-nita acuta sau subacuta.
In medicina populara, seva frunzelor, a radacinilor pisate si ceaiul se administrau in concordanta cu virtutile homeopatice, in 'bube\" (S. Mangiuca, 1867) si 'bube dulci, pecingine, varsaturi, dureri interne\" (V. Bianu, 1910).

Tinctura-mama se prepara din frunze si flori proaspete, recoltate din martie pina in mai.
Modalitati. Agravare la frig si aer rece, descoperindu-se, culcindu-se pe partea stinga, seara ; ameliorare la caldura, inspirind aer incalzit prin fular ; lateralitate predominanta

stinga (mai ales pulmonar). O alta caracteristica a remediului este ca bolnavul nu poate minca produse din carne si carne fara a aa eructatii si prurit (Charette).

In iritatia cailor respiratorii, rinofaringite acute sau subacute, coriza acuta sau subacuta, rinita posterioara acuta sau subacuta, laringo-traheita, tuse de iritatie, mai ales la aer rece sau mincind, reguseala cata-rala la aer rece, se administreaza dilutiile de la a 3-a decimala la a 4-a centezimala.
In general, bolnavul este friguros, iubeste caldura (cauta sa stea pe linga calorifer sau soba, se imbraca gros), tuseste si raguseste la aer rece. Iritatia debuteaza printr-o mare uscaciune a nasului si gitului. Tusea e uscata, obositoare, continua sau paroxistica. Uneori, tusea apare mincind. Tusind, se poate pierde putina urina.

Dilutia a 4-a centezimala se utilizeaza in diaree catarala matinala, acuta, subacuta si cronica, mai ales in cazul ftizicilor. Durerile lipsesc. Nevoia obliga bolnavul sa se dea jos din pat dimineata devreme. in timpul defecatiei, intervine frecnt o tuse uscata si obositoare.

Dilutiile de la a 3-a decimala la a 4-a centezimala se administreaza si in pruritul agravat la frig si ameliorat la caldura, sau gros imbracat, sau inlit. Mai ales pruritul membrelor inferioare prezinta aceste modalitati. Alimentatia bogata in carne prezinta aceleasi modalitati. Remediul merita incercat si in medicina terinara, in eczema clinilor care maninca multa carne si sint agravati la frig si miscare.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a sint acti in gastralgii, flatulenta gastro-intesti-nala, intoleranta gastrica la carne, cu durerile agravate vorbind sau prin miscare. Poate apare fie o senzatie de sufocare, fie o iradiere in piept a durerilor epigastrice.

Actiunea remediului fiind de scurta durata, acesta trebuie administrat foarte frecnt (in cazurile acute, chiar din ora in ora).Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Badianul sau anasonul stelat face parte din familia Magnoliaceae.

Dilutiile centezimale a 3-a si a 4-a se utilizeaza in dureri la nivel [...]
Face parte din familia Cacteae. In doze ponderabile, cactusul este tonicar-diac si diuretic. Administrarea repetata de doze ponderabile produce ereti [...]
Face parte din familia Leguminosae.
Administrarea de doze ponderabile produce excitarea motorie a fibrelor musculare netede din intestinul gros [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile