eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Ricinus


Face parte din familia Euphorbiaceae.
Administrarea de doze ponderabile produce o congestie hepatica, iritatie intestinala, inflamarea dureroasa a glandelor mamare, cu cresterea secretiei lactate, daca e cazul.

Dilutiile de la a 3-a decimala la a 4-a centezimala

in tendinta la diaree

si a 5-a centezimala

in constipatii

se administreaza in congestia hepatica cronica, icter cu greata, hepatite, cefalee occipitala hepatica. Bolnavul prezinta aproape constant o tendinta la subicter, durere epigastrica in bara, greturi frecvente. Ora optima de administrare : 16.

Dilutia a 4-a centezimala este acti in unele gastroenterite, diarei acute sau cronice, holera infantila, holera, dizenterie, voma. Diareea e in general riziforma, uneori apoasa si albicioasa, sau viseoasa si verzuie, intotdeauna emisa fara dureri si fara a fi precedata de colici. in gastro-enterite exista rsaturi, in general bilioase. in cazurile acute, apar : slabiciune, sete arzatoare, tendinta la afte bucale. Senzatia de bara epi-gastrica e anxiogena.
In mamitele in care exista : secretie lactata abundenta sau numai sini umflati, ade-nopatie axilara, dureri mamare pulsatile si iradiind in brate, se utilizeaza dilutiile de la a 3-a centezimala (in hipcrgalactie) si a 4-a centezimala, in celelalte cazuri.

In hipogalactie se administreaza dilutii de la a 3-a decimala la a 3-a centezimala, iar in hipcrgalactie a 4-a sau a 5-a centezimala.

Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Maselarita sau nebunarita face parte din familia Solanaceae.
Dozele ponderabile au asupra organismului sanatos o actiune asemanatoare cu a Bell [...]
sibilitatea do a se concentra, mai ales la lectura, se utilizeaza dilutiile ccntezimale de la a 7-a la a 30-a, repetate la 1020 zile. Orice efort int [...]
Usturoiul face parte tot din familia Liliaceae. Administrarea unor doze ponderabile, la om, produce tulburari astenice cronice ale mucoaselor digesti [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile