eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Rhododendron


Trandafirul siberian face parte din familia Ericaceae.
Administrarea repetata de doze ponderabile produce dureri in tesuturile musculare si fibroase, umflarea dureroasa a testiculelor si a epididimului, nevralgii de trigemen si de cordon spermatic.
Tinctura-mama se prepara cu flori, pe-dunculi si muguri de flori uscati.

Modalitati. Agravarea inainte si in timpul furtunii, pe vint rece si umed, noaptea, la contact si la presiune, primavara si toamna. Ameliorare : dupa furtuna, la caldura, dupa mese.

Dilutiile centezimale de la a 4-a la a 7-a se administreaza in reumatisme musculo-fi-broase, articulare sau periostale, guta degetului mare de la picior, uricemie, torticolis, lumbago, cefalee. Durerile, mai frecvent cronice si mai rar acute, respecta modalitatile. Retinem si ameliorarea la miscare. Bolnavul e in general un uricemie ners, meteoro-sensibil.
In nevralgia de trigemen, nevralgia dentara, nevralgia de cordon spermatic, odon-talgii calmate mincind se intrebuinteaza dilutiile centezimale de la a 5-a la a 9-a.

In orhita, epididimita, hidrocel la copii, atrofie testiculara indurata dupa orhita, este interesata mai frecvent partea dreapta. Sint utilizate, in cazurile acute, dilutia a 4-a centezimala, iar in cele cronice si in atrofie dilutia a 5-a centezimala.

In hipersensibilitatea la furtuni, cu acu-tizarea reumatismului si nerzitate, se administreaza dilutii mai inalte, de la a 7-a la a 18-a.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte din familia Hippocastanaeeae. Este vorba despre castanul salbatic alb sau castanul porcesc. In doze alopate este, clasic, antihemoroi-dal. [...]
Gaiacul face parte clin familia Rutaceae.
Dozele ponderabile administrate repetat omului sanatos au ca efecte : dureri reumatismale cu redoare [...]
Curpenul de padure, sau luminoasa, face parte din familia Ranunculaceae. Administrarea de doze repetate la omul sanatos produce iritarea mucoaselor [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile