eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Lycopus virginicus


Face parte din familia Labiatae.
Administrarea repetata de doze ponderabile provoaca eretism cardiac dureros cu tendinta la astenia miocardului, eretism circulator cu hipertensiune, tahicardie, tendinta hemoragica (hemoptizii si hemoragii hemo-roidale), exoftalmie dureroasa si albuminu-rie, dureri reumatice eratice.

Dilutiile centezimale de la a 3-a la a 5-a se utilizeaza in eretismul cardiac al bolnavilor nervosi, agitati, cu tremor, mai febrili seara, dar cu o intelegere lenta a situatiilor. Bataile cardiace sint foarte puternice (uneori se aud de la distanta), pulsul e rapid si violent, durerile precordiale si tusea reflexa cardiaca sint frecvente, exista o tendinta la hipertensiune. Simptomatologia apare si in abuzul de tonicardiace, reumatismul cardiacsi hipertiroidie (Basedow). Uneori, exista mici hemoragii (hemoptizii insotite de dureri in hemitoracele inferior, dispnee si tuse, sau hemoroidale, cu eventuala diaree), pentru care se recomanda un remediu de urgenta (Millefollium, Amica, Hamamelis, China ele.) ; afectare urinara (cu polakiurie, senzatie constanta de ca plina si albu-minurie); dureri pectorale cu opresiune, agrate de miscare sau culcat pe dreapta si cefalee cu dureri la nivelul globilor oculari ; exoftalmie si confuzie mintala.

In gusa exoftalmica, cu tendinta la tremor, se administreaza dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a, ca si in durerile reumatoide eratice, sarind de la o articulatie la alta, de la un muschi la altul. Acestea sint agrate de miscare si aer rece si ameliorate in camera calda sau in pat. La cord, durerea e constricti sau presi, insotita de eretism cardiac si cu tendinta la slabirea miocardului.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Sulfina face parte din familia Leguminosae.
Administrarea de doze ponderabile produce congestii locale acute (mai ales la cap, plamini, bazin s [...]
Galbenelele fac parte din familia Compositae. Planta este utilizata alopatic, mai ales local, dar si ca tinctura-mama, sau in dilutia intiia decimala [...]
Face parte din familia Myristicaccae.
A fost numita 'bisturiul homeopatilor\", intrucit poseda o actiune rapida asupra abceselor in formare, ma [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile