eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Hydrastis canadensls


Face parte din familia Pianunculaceae.
In doze ponderabile este anhidrotic, sto-mahic (tonic al intestinului), vasoconstrictor pelvin (metroragii, menoragii, hemoroizi), stimulator al respiratiei si circulatiei.


Tinctura-mama se prepara din radacina proaspata.

Modalitati. Agravare prin caldura, noaptea si prin miscare, ameliorare

prin repaus si presiune.
Dilutia a 5-a centezimala se administreaza in stari casectice, cancerinism si decrepitudine dupa abuz de alcool. Este vorba despre un adult sau un varstnic slab, deprimat si obosit, cu tulburari hepatice chi. Pielea e galbuie, teroasa, nesanatoasa, atona ; supureaza usor si transpira usor in zona genitala. Inapetenta cu dezgust pentru piine si legume. Setea e absenta. Prezinta o senzatie de vid epigastric ncameliorata mineind. Bolnavul e in general constipat, are tendinta la catare cu secretii filante, e ameliorat de repaus si agravat prin aer rece, vint uscat, miscare si alcool.

Dilutiile centezi-male de la a 3-a la a 5-a sint indicate intr-o serie de afectiuni hepatice si, in general, digesti : dispepsie atona, constipatie, ce-falee de origine digestiva, stomatita mercuriala sau dupa abuz de clorat de potasiu, colica hepatica. (In acest ultim caz se utilizeaza prima dilutie decimala, alternind ou a 4-a centezimala de Belladona.) Limba e galbuie, lata, cu marginile pastrind amprentele dintilor. Mucoasa bucala prezinta frecnt afte, cule herpetice, ulceratii. Faringele este inflamat cronic si prezinta a remediului o constituie faptul ca daca bolnava se ia cu treaba, uita de suferinta ei.

Mai intilnim: leucoree iritanta, albuminoasa, granuloasa, cu dureri sacro-lombare, col congestionat si ulcerat, labii calde, umflate, cu senzatie de arsura si prurit, sini si mameloane umflate, dureroase. Dilutiile cen-tezimale de la a 4-a la a 7-a se utilizeaza si in nefritele subacute sau cronice, albu-minuria din sarcina, cistite subacute cu po-liurie. Notam, in plus, fata de unele elemente semnalate deja, urina pala si abundenta, dureri renale si lombare iradiate in membrele inferioare, cu oboseala marcata, agravate de atingere, contact stimentar si miscare. Ameliorarea generala prin uitarea suferintei e si ea prezenta.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Galbenelele fac parte din familia Compositae. Planta este utilizata alopatic, mai ales local, dar si ca tinctura-mama, sau in dilutia intiia decimala [...]
Primus laurocerasus face parte din familia Rosaceae.
Dozele ponderabile actioneaza prin acidul cianhidric : depresie miocardica cu colaps, cian [...]
Laurus camphora (al carui ulei volatil il reprezinta camforul) face parte din familia Lauraceae. Administrarea de doze ponderale are ca efect excitar [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile