eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Helonias dioica


Veratrum luteum face parte din familia Liliaceae.In doze alopate se utilizeaza ca tonic al uterului (leucoree, amenoree, dismenoree) si in spermatoree.


Tinctura-mama se prepara din radacina.


S-a descris un tip de Helonias, femeie, cu o afectiune uterina : atonie, prolaps, metrita, leucoree, vulvovaginita, prurit valvar in sarcina, menoragii, dismenoree, tendinta la avort prin atonie uterina, neurastenie genitala. Uneori, aspectul genital e estompat, subordonat neurasteniei cu depresie si agitatie. Dilutiile acti sint centezimale de la a 5-a la a 9-a. Bolnava spune : 'Sint atit de obosita, ca nu pot dormi\". O particularitate a remediului o constituie faptul ca daca bolnava se ia cu treaba, uita de suferinta ei.

Mai intilnim: leucoree iritanta, albumi-noasa, gra
nuloasa, cu dureri sacro-lombare, col congestionat si ulcerat, labii calde, umflate, cu senzatie de arsura si prurit, sini si mameloane umflate, dureroase. Dilutiile cen-tezimale de la a 4-a la a 7-a se utilizeaza si in nefritele subacute sau cronice, albu-minuria din sarcina, cistite subacute cu po-liurie. Notam, in plus, fata de unele elemente semnalate deja, urina pala si abundenta, dureri renale si lombare iradiate in membrele inferioare, cu oboseala marcata, agravate de atingere, contact stimentar si miscare. Ameliorarea generala prin uitarea suferintei e si ea prezenta.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Agaricul alb (Polyporus officinalis) este o ciuperca otravitoare din grupa Himenomice-telor. Alcaloidul activ farmacologic este mus-carina. Intoxicati [...]
Lamiita galbena face parte din familia Lo-ganiaceao.
Dozele ponderabile administrate repetat la omul sanatos au ca efecte : dupa o faza de exci [...]
Badianul sau anasonul stelat face parte din familia Magnoliaceae.

Dilutiile centezimale a 3-a si a 4-a se utilizeaza in dureri la nivel [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile