eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Mijloace terapeutice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » frumusete » mijloace terapeutice

Ginseng-ul

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireEste una dintre cele mai populare te, cu o larga folosinta in tarile Asiei de Sud-Est. insusirile terapeutice ale ginseng-ului erau deosebit de apreciate in chime, in limbaj popular fiind numit "radacina vietii", "darul zeilor", "spiritul pamintului", "ta celor o suta de puteri". Medicina traditionala a aflat de virtutile sale inca de acum 4000 de ani.
Preparatele din ginseng se administreaza pentru efectul lor tonic si fortifiant al intregului organism, in profilaxia bolilor sistemului nervos central, pentru cresterea nilului capacitatii de munca si a rezistentei corpului la starile de stres si la influentele nefaste ale mediului inconjurator.
S-a dodit eficace in starile de astenie si de asteniodepresie, indiferent de etiologia acestora, in reactiile psihoastenice si de isterie, ca si in dirse nevroze, insomnii etc. La administrarea acestui preparat se constata o imbunatatire a starii generale, dispar senzatiile de vlaguiala si de oboseala prematura, durerea de cap, creste pofta de mincare, tonusul general, se imbunatateste vizibil functionalitatea sistemului cardiovascular.
"Radacina vietii" este eficienta si in perioada de convalescenta, dupa maladii gra, dupa operatii chirurgicale complexe, in timpul unor lungi stari de prabusire fizica si psihica.Influenteaza pozitiv capacitatea de munca fizica si intelectuala, usureaza starea postoperatorie a bolnavului, in timp ce administrarea prentiva a preparatului duce la evitarea complicatiilor. in tarile din Orient, ginseng-ul se recomanda pentru prelungirea vietii si a perioadei de tinerete.
Administrarea lui este mai eficientii toamna si iarna. in celelalte doua anotimpuri dozele de ginseng vor fi mai mici.
Preparatul se obtine astfel: se iau 50 g radacina de ginseng, se maruntesc, se toarna peste 500 ml vodca 40%, sticla cu infuzie se astupa etans, se lasa 8-l0 zile la intuneric, agitindu-se in tot acest timp de citeva ori continutul. Infuzia se trece intr-un alt recipient, sedimentul se filtreaza, noul recipient se astupa bine si se pastreaza la intuneric.
Modul de administrare este silit de medic. Pentru administrare orala, se iau 15-25 picaturi, de 3 ori pe zi, cu 30-40 minute inainte de masa.
Nu s-au observat reactii adrse la medicament, totusi preparatul nu se va lua in boli infectioase acute, precum si in faza acuta a altor patologii, de asemenea, pe timpul rii.Alte materiale medicale despre: mijloace terapeutice
Este una dintre cele mai populare plante, cu o larga folosinta in tarile Asiei de Sud-Est. insusirile terapeutice ale ginseng-ului erau deosebit de ap [...]
Este o bautura din lapte de iapa (mai rar, de vaca ori camila) fermentat, cunoscuta popoarelor nomade din cele mai vechi timpuri. Contine 2-2,5% albu [...]
Simpla mirosire a acestui preparat reduce tensiunea arteriala. Chiar dupa prima luna de tratament se constata o ameliorare substantiala a puterii orga [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre mijloace terapeutice

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile