eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Insomnia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » insomnia

Ritmurile circadiene

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireDaca, asa cum am sugerat, corpul omenesc este ca un riu

in continua schimbare , atunci nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca el nu este acelasi la ora 7 dimineata si, de exemplu, la ora 7 seara. Acesta este un adevar la nivel cuantic, dar este si un lucru pe care il simtim direct, il percepem. Toti avem uneori un surplus de energie si alteori momente de oboseala. Apetitul dumneavoastra este mereu in schimbare, ca si ciclurile de odihna si actitate, de somn si veghe.
Stiinta a observat de multa vreme caracterul ciclic al naturii la fiecare nivel si, desigur, la nivelul trairilor umane. Pe masura ce Pamintul se roteste in jurul Soarelui, corpul nostru se schimba trecind prin aceleasi cicluri. Asa ca primavara putem sa ne indragostim, iar iarna ne simtim deprimati. Acest lucru se in-timpla deoarece biochimia corpului se schimba pe masura ce Pamintul se transforma parcurgind aceste cicluri. Oamenii cad si sub influenta altor cicluri. Ciclul de 30 de zile al lunii ne influenteaza prin ritmurile mareelor, deoarece aceeasi inteligenta opereaza peste tot.
Cum influenteaza acest lucru tiparele somnului la fiecare indid? Pentru a intelege, ginditi-va cit de departe ne-a dus felul nostru de ata contemporan de ritmurile naturale care au guvernat existenta omeneasca pina nu demult.
Cindva, actitatile noastre, mai ales muncile zilnice, erau masurate prin rasaritul si apusul soarelui. Un fermier muncea pe cimp pina la caderea intunericului, cind se ducea acasa. Vietile femeilor erau in linii mari conduse de cerintele sotilor lor. Edent, toate acestea sint astazi foarte diferite. Ne trezim si ne culcam dupa ceas, si nu dupa soare. (Aceasta este o realitate extrem de importanta, despre care vom vorbi mai pe larg in modulul 4.) Foarte putini oameni mai lucreaza pe cimp; toata lumea s-a mutat in birouri de beton, otel si sticla, unde ferestrele sint inchise ermetic si inauntru se pompeaza aer fierbinte sau rece prin diferite aparate moderne. Cind se lasa seara, este foarte simplu sa aprindem luminile si sa continuam sa lucram.Pe scurt, etile noastre nu mai sint in echilibru cu ritmurile naturii

iar somnul este categoric unul dintre aceste cicluri circadiene. Viata in armonie cu ritmurile naturii permite circulatia libera a informatiei biologice si a inteligentei, in timp ce ata in conflict cu aceste ritmuri genereaza perturbari la nivel molecular si disconfort in ata de zi cu zi.
Somnul este pur si simplu o stare de constiinta care ar trebui sa apara in mod natural dupa propriul ciclu, zi dupa zi, an dupa an. Cea mai mare parte a proceselor de ndecare si refacere au loc in timpul perioadei de odihna. Odata eliberati de imperativele artificiale ale etii moderne, dupa ce am resilit echilibrul la nivelul corpului cuantic, ameliorarea somnului si a tuturor celorlalte functii fizice este ineila. Acestea nu numai ca se vor ameliora, dar vor functiona perfect pentru ca perfectiunea este inerenta in natura. Ea nu poate deveni imperfectiune decit daca interactionam intr-un fel cu adevarul fundamental.
De aceea, in aceasta sectiune nu veti invata numai cum sa dormiti mai bine noaptea, ci veti descoperi cum sa resiliti echilibrul cu dumneavoastra insiva si cu organizarea dumneavoastra perfecta. Veti inva- o fa cum sa traiti in armonie cu ciclurile naturii, plutind pe undele ritmurilor ei. Si nu va va fi greu deloc, pentru ca tot ceea ce trebuie sa faceti este sa resiliti contactul cu fortele naturale care lucreaza in interiorul dumneavoastra.
Toate problemele de somn si o mare parte a bolilor apar pentru ca nu mai sintem sincronizati cu acea parte a inteligentei naturii care functioneaza prin raportare la sine, pentru care efortul nu exista si totul este fericire si beatitudine. Somnul este o experienta fundamentala si ameliorarea sa va va conduce automat la o traire mai intensa si mai placuta a etii.
Alte materiale medicale despre: Insomnia
Multi oameni sufera de ceea ce oamenii de stiinta au numit "tulburarea ritmului circadian de somn". Aceasta inseamna, pur si simplu, ca, in timp, ceas [...]
In acest capitol am vazut ca ne putem face somnul mult mai odihnitor, mai placut si mai benefic pentru organism daca metabolizam experienta noastra se [...]
Exercitiul fizic are un rol important in echilibrarea oricarui sistem fiziologic. Cherak, unul dintre primii medici practicanti ai Ayurvedei, a spus u [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre insomnia

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile