eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Handicapurile

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » handicapurile

Autismul - tulburare pervaziva de dezvoltare


Autismul - tulburare pervaziva de dezvoltare

Autismul

Autismul este o tulburare pervaziva de dezvoltare, cu debut inaintea  varstei de trei ani.   
In categoria Tulburarilor  Pervazive mai intra Sindomul Rett si  Sindromul Asperger (cunoscut, de noi mirenii, din Rainman)
Autismul este privit , in general ca handicap global care impiedica persoana sa comunice. Se caracterizeaza prin deficit de atentie, gesturi (rotit, batut din palme) si activitati stereotipe, repetitive, deficit de comunicare si reactie neasteptata la stimuli (hiper- sau hiposensibilitate la anumite tipuri de stimuli). Ceea ce pentru noi poate sa para un gest normal, asupra copiilor cu autism poate sa aiba un impact nesteptat- zgomote care le provoaca reactii de durere, suprafete lucioase care le ranesc ochii, sau o imbratisare care poate provoca durere. Elemente semnificative in cazul copiilor cu autism mai sunt lipsa contactului vizual si ecolalia (repetarea celor auzite, fara suport semantic ). De regula nu folosesc pronume de persoana I si prezinta un deficit de relationare. Acest tip de tulburare este de multe ori asociat cu dezvoltare deficitara a limbajului si gandirii si, in general, cu 'activitate cerebrala atipica'. Preferinta pentru activitati rituale face ca dezvoltarea proceselor psihice si a autonomiei personale sa fie un proces de durata, ce se poate realiza doar cu indrumarea unui terapeut sau a unor parinti cunoscatori.
Cauzele acestei tulburari nu sunt cunoscute. Se banuieste o prevalenta a acesteia in familie, siea se demonstreaza in cazul persoanelor de sex masculin . Diagnosticarea se face greu, in general, prin observarea comportamentelor si a nivelurilor de dezvoltare-avand in vedere scalele de dezvoltare- de catre o echipa pluridisciplinara impreuna cu un specialist.

In ceea ce priveste tratamentul acestui tip de tulburare, s-au incercat terapia cu ajutorul delfinilor (Water et Harmony program), cu care,se pare, copin cu autism nu au probleme de comunicare si care le dau incredere in fortele proprii. Se mai vorbeste de o preponderenta a ritmurilor alfa in activitatea cerabrala a delfinilor; acesta oferind inca un avantaj in terapia autistilor.Din  nefericire. nu oricine are acces la aceste programe. S-a incercat terapia in grup, prin punerea in interactiune a   copiilor cu Sindom Down, cunoscuti pentru gradul mare de afectiune si nevoia de interactiune,in speranta incurajarii contactelor sociale O alta terapie care a atras multe controverse si este mult utilizata este Terapia ABA (Applied Behavior Analysis). Procesul trebuie inceput inaintea varstei de 6 ani. Presupune invatarea, pas cu pas, a tuturor comportamentelor necesare integrarii in scoala de masa si in lume, asa cum o cunoastem noi. Este un proces de durata, dar, daca este urmarit cu convingere, da rezultate. Aceasta presupune recuparare in proportie de mai mult de 90%.

S-au descoperit multe si multe mai sunt inca de invatat despre acesti indivizi aparte care, par sa faca parte din fiecare din noi.Galerie de imagini si poze medicale: autismul


imagine cu autismulimagine cu autismul imagini autismulimagini/poza autismul


Alte materiale medicale despre: Handicapurile

Este o afectiune de maturare neurologica (2/10 000; barbati/femei = 3) care atunci cind este severa, este opusul a tot ceea ce defineste sanatatea men [...]
Caracterizat prin recurenta sa (desi DSM defineste o 'tulburare depresiva\" drept un 'episod izolat\", ca si cum faptul de a fi prezentat un [...]
in aceasta perioada cresterea este mai lenta. Cresterea in lungime poate fi apreciata dupa formula: L - 5V + 80 unde L = lungimea; V = va [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre handicapurile

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile