eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Droguri legale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » drogurile » droguri legale

Alcoolismul


Alcoolismul
Sunt considerati alcoolici bautorii excesivi, care consuma bauturi alcoolice in mod sistematic, denind dependenti de alcool si prezentand tulburari ale starii fizice si mentale. Alcoolul este cel mai accesibil toxic datator de buna dispozitie. Ultimele statistici ne ingrijoreaza si mai mult din cauza maririi consumului de alcool si extinderii lui in randurile femeilor si tineretului.
Copin, avand organismul in crestere, sunt deosebit de sensibili la alcool. Pot fi intalniti destui tineri care considera ca a consuma alcool reprezinta o manifestare a maturitatii, o cerinta a vietii civilizate. Chiar si atunci cand nu suporta alcoolul, ei fac eforturi sa se acomodeze cu bautura, incercand sa fie "la inaltime", sa tina pasul cu cei experimentati in arta bauturii. Un chi prorb spune: "Betia este inceputul tuturor relelor". Alcoolismul constituie o problema deosebit de complexa, medicala, sociala, economica, pedagogica si etica in acelasi timp.
Exista deci o arie larga de consecinte ale consumului de alcool, incepand cu scaderea atentiei, agitatie, somnolenta, diminuarea randamentului fizic si intelectual si conducand in timp la alterarea fizicului si a sanatatii.
Obisnuinta nu inseamna ca organismul "s-a deprins cu otrava", dimpotriva, alcoolul continua sa distruga pe nesimtite sanatatea, favorizand aparitia unor boli de inima, nervoase, digesti etc. Astfel, consumul sistematic de bauturi alcoolice induce instalarea unor boli cronice ale tubului digestiv.
Mucoasa stomacului si intestinelor se altereaza incontinuu sub influenta alcoolului, cauzand tulburari ca : balonari, arsuri, ulcere, dureri locale, diaree etc.


Cel mai frecnt este afectat ficatul, primul filtru impotriva toxinelor care atenteaza la sanatatea organismului. Obosite si supraincarcate cu alcool, celulele hepatice se sclerozeaza, ducand la instalarea cirozei hepatice. Consumul de alcool are consecinte gra si asupra inimii, care isi mareste volumul, iar tesuturile proprii se altereaza, aparand si tulburari nefaste in circulatia sangelui, respiratie si functionarea generala a organismului.In urma abuzului de alcool apar efecte negati asupra celulei nervoase, a glandelor endocrine, respectiv sexuale. Capacitatea de rezistenta la imbolnaviri este mult scazuta la alcoolici. De semnalat numarul mare de accidente de circulatie, accidente de munca, criminalitate crescuta cauzate consumurilor excesi de alcool.Galerie de imagini si poze medicale: alcoolismul


imagine cu alcoolismulimagine cu alcoolismul imagini alcoolismulimagini/poza alcoolismul


Alte materiale medicale despre: droguri legale

Apa argiloasa se ingereaza sub forma de suspensie coloidala, preparata din apa de pe tarate de grau, datorita continutului de magneziu, el [...]
Este o boala produsa de consumul repetat si in cantitati mari de bauturi alcoolice. Aduce dupa sine o serie de modificari patologice, la nivelu [...]
Este o boala produsa de consumul repetat si in cantitati mari de bauturi alcoolice. Aduce dupa sine o serie de modificari patologice, la nivelu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre droguri legale

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile