eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


bolile psihice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile psihice

Abcesul cerebral

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire


Advertisements

Abcesul cerebral


Colectie purulenta cerebrala intra parenchimatoasa, localizata frecvent in cerebel sau in emisfera cerebrala, proata direct de la procesele supurative (cu colectii de puroi) de vecinatate, otite, oto-mastoidite, sinuzite sau, mai rar, pe cale hematogena, in cazul unor infectii primare situate la distanta (viscere toraco-abdominale, bazin, membre).

Debut sub-acut cu semne generale de tip septic, febra moderata, care poate lipsi, si semne de hipertensiune intracraniana, varsaturi, staza papilara, uneori manifestari meningiene, redoare.

Simptomele de focar indica localizarea cerebeloasa cu tulburari de echilibru, ataxie, nistagmus, sau temporala, cu hemipareza, Jaksonisme, afazie, etc.

Evolutia ondulata este obisnuit fatala prin deschiderea pungii purulente in spatiile sub-arahnoidiene, daca nu s-a intervenit chirurgical in timp optim.

Tratament:

In cazurile in care abcesul este mic si nu exista simptome alarmante se poate incerca un tratament cu tinctura de propolis. In acest caz se va incerca cu tinctura de propolis 30% (produsa de Apicola Bucuresti- pentru ca este recoltata de pe o suprafata mai mare si este mai activa). Se vor lua cate 3 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se va pune pe un miez de paine, se mesteca bine in gura si se inghite. Se face un tratament de minimum 2 saptamani, dupa care se va face VSH -ul si daca nu a scazut in acest interval se va face tratamentul chirurgical.

In cazurile in care acest abces apare in urma unor sinuzite, otite, se va face tratamentul acestor afectiuni corect si exista posibilitatea sa se retraga si abcesul acesta, o data cu vindecarea afectiunii care a produs acest abces.

In toate cazurile in care abcesul nu poate fi gasit la nivelul sinusurilor sau al urechilor sau laringelui, este preferabil tratamentul chirurgical.

In cazurile grave:

Se va cauta sa se explice bolnavului ca singura cale este calea chirurgicala. Orice amanare in luarea deciziei poate fi fatala prin spargerea pungii si deces. Deci nu se va incerca absolut nici un tratament.

Tratamentul naturist poate sa duca doar lupta pentru prevenirea acestei afectiuni prin tratarea corespunzatoare a afectiunilor care ar putea provoca aceasta afectiune grava. Din aceasta cauza se va cauta de fiecare data sa se trateze corect orice infectie a urechii, sinusurilor, etc. Este imposibil de vindecat naturist afectiunea, dar preventiv medicina naturista are suficiente mijloace pentru a preveni aceasta afectiune si deci nu va mai fi nevoie de tratament.

Alte materiale medicale despre: bolile psihice


loading...


Se defineste prin abces pulmonar acea supuratie netuberculoasa a parenchimului pulmonar, colectata intr-una sau mai multe cavitati neofonnate, [...]
Este determinata de scaderea debitului masei sanguine cerebrale, fie prin hemoragii (uterine, lezarea unor vase mari, hemoptizie, melena, hematemez [...]
in conditii fiziologice, circulatia cerebrala furnizeaza neuronilor permanent oxigen si substante nutritive. Hemodinamica si metabolismul cere [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile psihice

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  loading...

  Vezi toate intrebarile