eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile oaselor

Pseudoguta

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireDEFINITIE Sl PATOGENIE Boala depozitelor de pirofosfat de calciu (DPPC), caracterizata prin inflamarea acuta sau cronica a articulatiilor, de obicei la indivizi virstnici. Sinl afectate de obicei genunchiul sau alte articulatii mari. Depozitele de calciu in cartilajele articulare (condrocaleinoza) pot fi obserte radiologie.
Boala DPPC se poate clasifica in trei categorii: (1) un lip ereditar; (2) o forma asociata cu perturbari meolice, incluzind hiperparatiroidismul. hc-mocromatoza. hipofosfatemia, hipomagneziemia, hipotiroidismul, guta. ocro-noza si boala Wilson; si (3) o forma idiopatica asociata in principal cu virsta inaintata.
Se presupune ca formarea cristalelor nu are loc in lichidul sinovial, ci se desprind din cartilajul articular si cad in articulatie unde, ca si in cazul gutei, sint fagocitate de neutrali le si declanseaza un raspuns inflamator caracteristic.
MANIFESTA‚RI CLINICE Pseudogufa acuta apare la aproximativ 25% din bolnavii cu boala DPPC; cel mai frecvent afectat este genunchiul, dar exista si alte articulatii susceptibile; articulatia interesata este tumefiata, erite-matoasa. calda si dureroasa; majoritatea pacientilor prezinta condrocaleinoza.Un numar mic de cazuri se manifesta prin prinderea mai multor articulatii simultan (boalapseudoreumaloida). Cam jumatate din bolnavii cu boala DPPC vor dezvolta o afectiune cronica cu modificari degenerative progresive in multiple articulatii. Aceasta categoric de cazuri pot prezenta atacuri intermitente acute.
DIAGNOSTIC Se face prin evidentierea cristalelor de pirofosfat calcic dihi-drat (cu aspect de bastonase rotunjite, romboid sau cuboid. cu slaba birefrin-genta) in lichidul sinovial, ca si prin evidentierea radiologica a condrocalcinozei la nivelul articulatiilor.
TRATAMENT Indometacin sau un alt AINS ( mai sus); infiltratii intra-articualre cu glucocorticoizi; colchicina are eficacitate riabila.Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor
MANIFESTA‚RI CLINICE a€˘ De obicei debuteaza cu infectia uro-genitala urmata de conjunctivita si artrita; scurgeri uretrale intermitente ce pot fi [...]
Antrenamentele de rezistenta si cu greutati sunt importante pentru oricine, inclusiv pentru cei ce se supun unor versiuni mai riguroase ale regimului [...]
Termenul de guta este aplicat unui spectru de afectiuni ce prezinla (in stadiile lor de maxima dezvoltare) cinci caracteristici cardinale, izolate sau [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile