eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile intestinului subtire

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile intestinului subtire

Fistula intestinala

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Este comunicarea intestinului subtire cu exteriorul in urma dehiscentei unei suturi intestinale (fistula postoperatorie, externa) sau in urma unor leziuni intestinale (fistula patologica, externa sau interna, dupa traumatism abdominal si dupa boli inflamatorii ale intestinului ca tuberculo2a, ileita terminala, ulcer acut, endarterita mezenterica etc).
In fistula intestinala postoperatorie este de preferat un tratament conservator. El poate fi continuat doua-sase saptamini, in care timp se asteapta cicatrizarea spontana a fistulei. Este contraindicat doar in fistulele cu debit foarte mare sau in fistulele situate deasupra unui obstacol. In acest caz, se face indicatia unui tratament chirurgical, iar tratamentul conservator va servi numai pentru a trece de perioada peritonismului.
Tratamentul conservator are mijloace generale si locale. Mijloacele generale au drept scop resilirea biologica a pacientului aflat in hipercaolism postoperator. Se urmareste reechilibrare proteinica, hidroelectrolitica si se apeleaza la antibioterapie, vita-minoterapie si hormonoterapie (cortizon). Corect, aceasta reechilibrare se poate obtine numai pe cale intranoasa prin cateter plasat in na cava superioara (prin punctia nei subclavii sau a nei jugulare externe) si lasat pe loc pina la 20 de zile. Se per-fuzeaza solutia hipercalorica Dudrick care produce 1 000 cal/l si care contine glucoza anhidra 215 g%o, Na 8 mEq/1, K14 mEq/1, Mg 4 mEq/1, azot aminat 5,75 g.'l (echivalentul a 860 ml solutie Trophi-san L); vitamine B6, C, PP ; extemporaneu se mai adauga vitaminele A, D, K, B, si B>2. In acest fel se pot administra unui bolnav casectic 2 5006 000 cal/24 ore, cit nu era posibil in dieta clasica. In acelasi timp se adauga transfuzii de singe pentru a se asigura o oxigenare corecta. Cit priste electrolitii necesari acoperirii pierderilor prin fistula, se apreciaza ca pentru un litru de continut intestinal pierdut este necesar sa se administreze 10 g CINa. 2g C1K, 1 g gluconat de sodiu si 1 g CIMg.
Mijloacele locale intentioneaza asanarea focarului fistulos si profilaxia sau tratamentul leziunilor cutanate perifistuloase. Ambele scopuri sint atinse prin metoda Tremolieres de drenaj-perfu-zie-aspiratie. Aceasta inseamna drenaj aspirativ prin tub adus la nilul fistulei si neutralizarea actiunii destructi a lichidului intestinal prin irigatie continua cu acid lactic (acid lactic codex 4,5 g solutie salina fiziologica 1 000 ml, ajungindu-se la un pH 4,55. reglabil in aceste limite prin adaugare de solutie bicarbonatata izotonica).

In caz de esec al tratamentului conservator se face indicatie chirurgicala. Operatia este dificila, calea de acces directa sau la distanta, rezolvarea intr-un timp sau seriata, sutura minima sau enterectomie.
In ceea ce priste fistula intestinala patologica, "perforatia intestinala" si "plagile intestinale".Alte materiale medicale despre: Bolile intestinului subtire
Apare, de obicei, dupa o necroza pancreatica operata prin foraj sau drenaj glandular, dupa drenaj extern in pseudochiste pancreatice ce comunica cu si [...]
Este consecinta unui abces perianal deschis spontan (mai ales) sau terapeutic. Dupa traiect se disting fistule anale simple si complexe cu varietatil [...]
Se manifesta prin formarea si acumularea anormala de gaz in intestin. Durerile resimtite sunt in general consecinta unei dilatari prea mari a [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile intestinului subtire


  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile