eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile digestive

Imunitatea intestinala‚

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Imunitatea intestinala‚


Imunoglobulina secretorie A (SlgA) este proteina cea mai abundenta din tot organismul; reactiile sale sunt non-inflamatorii. Acopera suprafetele mucoase din organism, cea mai mare fiind mucoasa intestinala. Este creata pentru a ne proteja din interior. insa nilurile scazute pot creste riscul reactiilor de inflamare imunitara fata de proteine si moleculele alimentare nedigerate. Nilurile scazute maresc riscul pentru sindrom de intestin permeabil, riscul de aderenta si de inmultire a microbilor in mucoasa intestinala.
SlgA nu este in nici un caz singura celula imunitara din intestine, care sunt saturate de sisteme defensi imunitare. Totusi, face parte din prima lor linie de aparare.

Multe dintre cauzele intolerantei alimentare - incluzand stresul, anumite medicamente si ecologia intestinala neadecvata - pot diminua direct nilurile SlgA. Exista cateva metode directe si indirecte prin care puteti fie preni suprimarea SlgA, fie sa ii mariti debitul. O cale aproape sigura de crestere a SlgA este sa urmati planul SlgA asa cum este detaliat in Partea a treia.
Este totusi corect sa observam ca majoritatea expertilor considera ca numarul tot mai mare de intolerante alimentare si de alte alergii poate fi de asemenea asociat cu igiena ridicata pe care o are societatea in zilele noastre.

Evitand sa ne expunem la substantele care pot provoca producerea anticorpilor (adica materialul antigen), nu mai stimulam imunitatea intestinala. Ca rezultat, celulele albe din sange care devin in mod normal celule T de un anumit tip devin de fapt celule T de un complet alt tip si care pot produce mesageri inflamatori numiti citokine (de exemplu TNF-a).Administrarea de probiotice poate reduce expresia unor astfel de celule si implicit inflamarea.
Trebuie doar sa realizati un test SlgA pentru saliva daca la chestionarul din modulul urmator acumulati un punctaj ridicat DAR scazut la celelalte chestionare, inclusiv la cel pentru intoleranta alimentara.
Teste relevante: test de saliva SlgA

Rezumat
Desi puteti descoperi asemeni lui Sally Ann ( Introducere) ca numai un singur aliment va cauzeaza simptome-le, este posibil sa existe alti factori implicati. Si cu cat perioada in care v-ati confruntat cu intoleranta este mai indelungata, cu atat aceasta probabilitate este mai mare.In acest modul ati aflat care sunt cauzele majore pentru intoleranta alimentara (in afara de stres, subiectul urmatorului modul), si au fost prezentate cele patru chestionare care va vor ajuta sa identificati abordarea cea mai buna pentru problemele digesti specifice.

urile de actiune specifice pe care trebuie sa le urmati sunt prezentate in Partea a treia. Cel putin 50 de procente dintre persoanele care prezinta intoleranta alimentara prezinta si cel putin o alta problema. Dupa cum arata modelul de la ina 59, exista multe afectiuni asociate cu intoleranta alimentara.
Aceasta sectiune va va ajuta sa va formati o imagine detaliata asupra modului in care intolerantele alimentare va afecteaza sanatatea si ti putea identifica si ameliora toate simptomele asociate.Alte materiale medicale despre: Bolile digestive
Imunitatea tisulara ramine, dupa opinia clasica, in cadrul careia scoala romaneasca este prioritara, elementul esential al rezistentei sp [...]
INTRODUCERE Gazda confruntata cu infectia virala mobilizeaza mecanisme de aparare nespecifica si specifica. Rezistenta naturala (tabelul 8.1) este [...]
Infectia virala ca element initial al patogeniei multor boli autoimune implica: - activarea policlonala a limfocitelor B sau T; - expresia unor neo [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile digestive


  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile