eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cardiovasculare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile cardiovasculare

Cum se realizeaza‚ un test de puls

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Un test de puls este una dintre cele mai edificatoare metode de a identifica alimentele netolerate. Nu este foarte complicat - aceasta anexa include instructiunile complete impreuna cu o scurta istorie a testului.
In textul care urmeaza se vor folosi cuvintele A«alergieA» sau A«alergenicA», dar in acest caz ele se refera la intoleranta.
O scurta istorie a testului de pulsIn anii 1950, Dr Arthur Coca a identificat ca ritmul cardiac al sotiei sale se accelera atunci cand consuma un aliment care ii provoca o reactie alergica sau nepotrivita. Aceasta a fost, dupa cum Dr Arthur Coca a numit-o, 'o informatie dobandita accidental\" pe care a aplicat-o atat pacientilor cat si sotiei sale. Rezultatele obtinute au fost foarte eficiente si consistente - in cazul sotiei, toate simptomele au disparut.

La acea vreme dr. Coca a trebuit sa se bazeze pe obsertie, and in vedere lipsa testelor relente de sange realizate atunci in laborator fata de cele realizate in zilele noastre. A realizat o abordare rationala de masurare a pulsului si legatura sa cu alimentele, si a folosit aceasta tehnica pentru a ajuta mii de oameni. A identificat de asemenea si cate simptome:
a€˘ Dureri de cap recurente
a€˘ Nervozitate
a€˘ Migrena
a€˘ Stare de ameteala
a€˘ Constipatie
a€˘ Arsuri la stomac
a€˘ Cangrena
a€˘ Epilepsie
a€˘ Supraponderabilitate
a€˘ Subgreutate
a€˘ Ulcer gastric
a€˘ Dureri abdominale
a€˘ Dureri la nivelul cii biliare
a€˘ Stare de nervozitate si insilitate emotionala . Colita
a€˘ Stare de oboseala anormala
a€˘ Indigestie (voma, gaze, tuse)
a€˘ Nevralgie
a€˘ Sinuzita
a€˘ Hipertensiune
a€˘ Urticarie
a€˘ Angina
a€˘ Astm
a€˘ Hemoroizi
a€˘ Stare de depresie
a€˘ Diabet
a€˘ Dureri in piept
a€˘ Sangerare gastro-intestinala
a€˘ Sangerare nazala

Dr. Coca a putut trata pacientii care prezentau afectiunile descrise mai sus aplicand testul de puls descris mai sus, -dar a obsert de asemenea cate aspecte care confirmau:
1. De obicei pacientii prezentau mai mult de un simptom dintre cele enumerate mai sus, toate fiind vindecate cand pacientii evitau alimentele care le accelera pulsul.
2. Simptomele erau declansate cand se consumau alimentele netolerate.3. Cand se consumau alimentele netolerate, de fiecare data ritmul cardiac se accelera.
Pe baza simplitatii testului de puls, voi descrie cum il puteti realiza si dumneavostra. Ati putea avea senzatia ca realizandu-l singuri este putin peste puteri, dar realizand eu singur testul pot spune ca este chiar distractiv si reprezinta o modalitate solida de a demonstra reactiile. Dr. Coca l-a numit o 'arta speciala de diagnosticare medicala\".

CUM SE REALIZEAZA‚ TESTUL DE PULS
1. Renuntati complet la fumat, deoarece interfera cu testul.
2. Pulsul se ia in orice regiune in care se simte

• incheietura mainii, gat sau tampla.
3. Timp de un minut, se numara bataile inimii, dar nu mai putin de un minut (de ex. Nu se numara timp de 30 de secunde si apoi acest numar se dubleaza).
4. Se pregateste o foaie de hartie pentru a nota rezultatele. Ar trebui sa arate asemanator cu cele de mai jos (pp. 291-l92).
5. Pulsul se ia inainte si dupa fiecare masa, dupa cum urmeaza: chiar inainte de a manca, apoi la 30 de minute dupa ce ati mancat, la 60 si la 90 de minute dupa ce ati mancat. De asemenea luati- pulsul cand culcati, stand pe pat.

6. Pulsul se ia stand asezati, exceptie facand primul test al zilei, cand trebuie sa fiti intinsi in pat.
7. Se noteaza toate alimentele consumate la fiecare masa.
8. Acest procedeu se repeta timp de doua-trei zile, la fiecare dintre cele trei mese.
| 9. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati pulsul de 14 ori pe | zi (daca luati 3 mese pe zi).
Data:Inainte de a ridica din pat (adica in timp ce sunteti in pozitie orizontala)
30 de minute dupa micul dejun xx
60 de minute dupa micul dejun xx
90 de minute dupa micul dejun xx
Alimente consumateInainte de masa de pranz puls xx
30 de minute dupa pranz xx
60 de minute dupa pranz xx
90 de minute dupa pranz xx Alimente consumateInainte de masa de cina puls xx
30 de minute dupa cina xx
60 de minute dupa cina xx
90 de minute dupa cina xx Alimente consumate
Pulsul la culcare xx
Daca dupa o masa pulsul se accelereaza, atunci se pot determina alimentele netolerate.

1 Luati- pulsul inainte de a ridica din pat. Acest numar reprezenta reperul pentru celelalte inregistrari de puls din timpul zilei. Oricum, daca in cursul zilei se inregistreaza un numar mai mic, notati acest nou nivel scazut si revizuiti corespondenta cu reperul.
2. Atunci cand odihniti siliti viteza maxima normala a pulsului din timpul zilei. Diferenta dintre viteza cea mai mica si cea mai mare nu trebuie sa depaseasca 16 batai pe minut. Daca diferenta este mai mare, sugereaza existenta unei alergii. 3. Daca siliti ca reper viteza cea mai mica a pulsului, adaugati 12 batai pentru a identifica pragul peste care se poate inregistra un raspuns alergic, fie fata de un aliment, fie fata de o substanta pe care ati inhalat-o.
4. Urmatoarea etapa a testului este izolarea fiecarui aliment pentru a determina care dintre ele cauzeaza problema. Acest procedeu se numeste testarea unui singur aliment, care trebuie realizat timp de doua sau trei zile si implica consumarea unui singur aliment toata ziua.
5. Consumati o portie mica de alimente diferite la fiecare ora. De exemplu, o felie de paine, un ou, un fruct. Verificati pulsul chiar inainte de a il consuma si la 30 de minute dupa ce l-ati consumat. Nu testati alimentele despre care stiti ca nu le tolerati.


Interpretarea inregistrarilor pulsului
Daca pulsul se accelereaza noil dupa ce v-ati ridicat din pat, de obicei evidentiaza o reactie fata de pasta de dinti sau articolele de toaleta precum lotiunea pentru ras sau produsele cosmetice. Uneori poate fi cerneala tipografica de pe ziarul de dimineata.

Exista cate reguli de baza pe care le puteti aplica, dar exista si exceptii de la regula:
1. Daca ingerarea unui aliment consumat frecvent nu cauzeaza accelerarea pulsului (cel putin 6 batai peste maxima normala), il puteti considera non-alergic. Daca ingerarea acestui aliment cauzeaza accelerarea pulsului (30, 60, 90 de minute dupa consumarea alimentului), este foarte probabil sa fiti alergic/ sensibil fata de acesta si nu trebuie sa il mai consumati.
2. Daca verificati pulsul de cel putin 14 ori pe zi, si daca trei zile consecutiv viteza maxima este constanta (cu o riatie de 1-2 batai) sugereaza ca toti alergenii alimentari au fost evitati in acest interl.

3. Daca viteza maxima a pulsului dumneavoastra riaza cu mai mult de doua batai - de exemplu, luni
72, marti 78, miercuri 71 - cu siguranta sunteti alergic, daca nu cum exista o infectie. 4. Vitezele pulsului care nu depasesc mai mult de 6 batai peste maxima normala zilnica nu trebuie asociate unui aliment consumat recent ci unui inhalant sau unei reactii recurente.
5. Daca viteza minima a pulsului nu este atinsa inainte de a trezi, dupa somnul de noapte, ci in alt moment al zilei, indica de obicei o sensibilitate la acari-enii din saltele sau perne.

6, Daca numarul pulsatiilor in pozitia in picioare este mai mare decat al celor in pozitia asezat, este un indicator pozitiv al prezentei tensiunii alergice.
Dr. Coca a subliniat importanta testarii pulsului chiar de catre dumneavostra timp de cate zile pentru a identifica alimentele care accelereaza pulsul peste limita normala. Dr. Coca a afirmat ca aceasta metoda este o 'fiarta catre fantana tineretii\" si a incurajat pe toata lumea sa o foloseasca.Alte materiale medicale despre: Bolile cardiovasculare
Examenul general al unui pacient la care se suspecteaza o boala cardiovasculara trebuie sa cuprinda semnele vitale (frecventa respiratorie, puls, pres [...]
Prin tahicardie paroxistica se intelege o tulburare a ritmului cardiac care survine in atacuri ce apar brusc si dureaza un timp variabil de la un caz [...]
Fumatul, hipertensiunea arteriala si un nivel prea crescut al colesterolului in sange (hipcrcoles-terolcmie) sunt principalii factori de risc ai bolil [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile cardiovasculare


Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renaleAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile