eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Stricturi ale cailor biliare extrahepatice


Afara de stricturile congenitale (atrezie. chist etc), cele cistigate sint de origine : a) inflamatorie : angiocolita, coledocita, cicatrice dupa ulceratii prin calculi ; b) traumatica : traumatisme abdominale Inchise si deschise ; c) chirurgicala : accidentale, dupa operatii de colecistectomie sau de ulcer duodenal jos situat (95% din stricturi sint postchirurgicale). Transsectia sau ligatura totala a coledocului dau fenomene grave care cer o reinterventie imediata. Stricturile cicatriciale se dezvolta in timp, fiind produse de o ciu-pire laterala a coledocului, sutura prea strinsa prin atacuri repetate si tot mai severe de colangita cu icter. Colangiografia intra-venoasa (uneori) dar mai precis colangiografia transhepatica ne precizeaza prezenta si nivelul stricturii.

Tratamentul in stricturile intinsc Inflamatorii, ce cuprind aproape in Intregime caile biliare extrahepatice consta in un drenaj Kehr prelungit la mai multe saptamini sau luni si in o corticoterapie atit pe cale generala cit si prin spalaturi locale prin tubul T.


Stricturile limitate, cicatriciale sint tratate chirurgical prin doua metode : 1) Excizia stricturii si refacerea continuitatii prin sutura cap la cap. Sutura este protejata de un tutore reprezentat de ramura ascendenta sau descendenta a unui tub T introdus prin o coledocotomie la distanta de sutura si mentinut unacinci luni (. 93).

2) Anastomoza latcro-laterala Intre segmentul proximal (supra-strictural) totdeauna dilatat si duodenul sau o ansa intestinala exclusa prin procedeul Roux In Y.
Interventia cere o ingrijire pre- si postoperatorie foarte atenta, o experienta si o tehnicitate deosebite. Chiar In aceste conditii mortalitatea este crescuta prin insuficienta hepatica, desuniri si hemoragii. Recidivele sint frecvente, necesitind reinterventii tot mai dificile, rezultatele satisfacatoare fiind consemnate In sercii de specialitate In jurul cifrei de 60%Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare
Stridor si epiglotita. Stridor-ul acut este un fenomen extrem de impresionant, care Inspaimanta copilul. Teama ii face pe copil sa biperven [...]
Este o localizare rara, daca se exclude ampulomul vaterian. Se intilneste mai des pe coledoc si mai rar pe canalul hepatic si cistic. Forma cea mai fr [...]
in cazul inflamatiilor cailor urinare, efectul cel mai puternic il are uleiul de Bergamote. Se omogenizeaza 3-4 picaturi ulei in putin alcool [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile cailor biliare

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile