eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Fistule biliare


Sint de trei feluri : spontane interne, spontane externe si postoperatorii externe.
A. Fistula biliara spontana interna este o comunicare anormala intre un segment al arborelui biliar si orice parte din tubul digestiv sau alt organ catar.
Cauza cea mai frecventa este litiaza biliara, infectia, supuratia, cancerul cailor biliare sau o afectiune a organului fistulizat (ulcer gestroduodenal, cancer de colon etc.).
In ordinea frecventei intilnim fistule bilioduodenale (colecisto-sau eoledocoduodenale), biliocolice, biliogastrice, biliobiliare (intre diferite segmente ale arborelui biliar), bronehobiliare etc.
Tratamentul, in principiu, consta in : 1. Suprimarea comunicarii anormale, eliberind cele doua organe de aderentele care le unesc. 2. Sutura orificiilor de comunicare anormala. 3. indepartarea cauzei care a generat fistula : a) colecistectomie pentru cula litiazica fistulizata ; coledocotomie, extirparea calculilor. asigurarea unui pasaj oddian liber, apoi drenaj Kehr prelungit in fistule ale coledocului ; b) in fistulele biliare de origine ulceroasa se rezolva ulcerul gastroduodenal, de preferinta prin rezectie. in ulcerul duodenal jos situat, care a dat nastere unei fistule coledocoduodenale, se prefera o rezectie de excludere, cu sau fara coledocotomie si drenaj, In functie de starea cailor biliare (cu sau fara calculi).


In fistulele bronehobiliare, dupa eliberarea si intreruperea comunicarii se va rezolva abcesul hepatic, care de regula este cauza fistulei.
In fistulele canceroase, stadiul de evolutie si gradul de opera-bilitate vov dicta atitudinea terapeutica.
B. Fistula biliara spontana externa este generata de o cula calculoasa supurata care se lipeste de peretele abdominal anterior, 11 erodeaza si se deschide la exterior, eliminindu-si continutul de bila si calculi. Orificiul de deschidere la tegumente poate fi la distanta de cel corespunzator culei biliare.
Tratamentul consta In colecistectomie si rezolvarea traiectului fistulos. La batrini eu un debit fistulos redus se recomanda abstentiune sau temporizare.
C. Fistula externa postoperatorie surne dupa colecistostomie sau dupa suprimarea unui tub Kehr din coledoc, cind plaga lasata sa se Inchida spontan continua sa secrete bila si dupa zece zileAlte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare
Este o localizare rara, daca se exclude ampulomul vaterian. Se intilneste mai des pe coledoc si mai rar pe canalul hepatic si cistic. Forma cea mai fr [...]
Ingrediente: zece smochine uscate, o cana de apa fiarta, o jumatate de cana de lapte fierbinte si o lingurita de zahar. Preparare: taia [...]
Formeaza un grup eterogen de colecistopatii cronice, nelitiazice, de natura dismetabolic-hiperplazica la care nu k asociaza elemente care sa tradeze o [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile cailor biliare

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile