eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Forme de gripa

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli si tratamente » gripa » forme de gripa

Gripa capuiui

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Gripa capuiui
Si gripa capului se dezvolta, intre altele, ca urmare a unei raceli simple si arata un fenomen pe care medicina l-a numit „suprainfectie". Suprainfectia este enimentul prin care un teren deja afectat de o infectie virala este supus agresiunii unui alt germen care „insamanteaza terenul deja arat". in acest caz, sunt implicati cel mai adesea bacterii purulente (streptococi si stafilococi), care devin agresi dupa ce virusul gripal a pregatit terenul.
Pe de o parte, se intind de-a lungul mucoaselor, afectand sinusurile frontale, maxilare si nazale, iar mai tarziu pot afecta si urechea medie. Pe de alta parte, patrund in sistemul circulator limfatic, la nilul caruia are loc o masiva reactie de aparare din partea „limfocitelor" (o forma de globule albe). Acest proces se exteriorizeaza prin tumefierea puternica, dureroasa, a nodulilor limfatici de la nilul gatului si al cefei.
Amigdalele, ca „organe-filtru" ale sistemului limfatic, sunt deosebit de solicitate si se tumefiaza (isi maresc volumul) extrem de mult. Apare „angina" (cuvantul provine din limba latina: angina = „ingustare").
Gripa capului arata deci aceleasi simptome ca si gripa „clasica", la care se adauga cele ale „suprainfectiei" purulente:
• guturai purulent pana la sanguinolent;


• inflamarea sinusurilor;

• entual, otita medie supurata;


• entual, inflamarea ochilor;

• angina peretilor laterali ai faringelui, amigdalita, angina bazei limbii (si pe partea posterioara a limbii exista ganglioni limfatici).
Gripa capului necesita aproape intotdeauna o terapie suplimentara cu antibiotice (cel mai des cu penicilina), altfel apare pericolul unei complicatii foarte gra: meningita! intrebati deci medicul, mai bine o data in plus, decat in minus!Alte materiale medicale despre: forme de gripa

Aceasta infectie a cailor respiratorii e determinata de un virus ce provoaca febra, dureri de cap, curbatura si o stare de oboseala. Boala contagioasa [...]
Definitie Boala infectioasa si foarte contagioasa specific umana, data de virusurile gripale si caracterizata printr-o evolutie autolimitanta cu febr [...]
Sa incercam sa descriem putin, la modul general, aceasta 'fiinta\" misterioasa. Si aici ne ajuta seminificatia cuvantului: 'virus\" [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre forme de gripa

Alte sectiuniAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile