eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Cancerul

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » cancerul

Cancerul pancreasului


Cancerul pancreasului
Cancerul pancreasului, de o cauza de asemenea necunoscuta, se intilneste destul de rar. Este mai frecnt la barbati decit la femei si intr-o incidenta mai ridicata intre 50 si 70 de ani. Se poate localiza la capul, corpul sau coada pancreasului. Localizarea cefalica este insa mai frecnta.

Simptomatologia cancerului pancreasului, in general, incepe cu inapetenta pentru anumite mincaruri, greturi, balonari, si tulburari de tranzit intestinal (constipatie sau diaree). Durerile in bara, localizate supraombilical, ajung si in spate, in regiunea dorso-lombara. Dealtfel, la percutia regiunii parartebrale stingi, bolnavii acuza o durere vie. in unele cazuri, la examenul pe care medicul il face bolnavului, se poate palpa si tumoarea. in generai, o denutritie sera se instaleaza rapid.
O serie de alte manifestari sint determinate de localizarea cancerului la nilul capului, corpului sau cozii pancreasului.In localizarea, de exemplu, !a nilul capului, un semn important care survine este icterul. Icterul mecanic ce se instaleaza, insotit sau nu de dureri, se asociaza frecnt cu un prurit si cu eliminare de scaune albicioase.In cancerul corpului de pancreas pe primul se situeaza simptomele dispeptice. Durerile, in special insotite de sughit, sint uneori atit de mari, incit bolnavul ia cele mai diferite pozitii. De obicei, in cancerul corpului de pancreas, icterul lipseste sau apare mult mai tirziu. In cancerul cozii pancreasului, pe linga celelalte tulburari bolnavii se pling de o durere permanenta in hipocondrul sting.
Complicatiile bolii rezulta din compresia organelor cine sau din metastazele ce se pot fixa in ficat, plamini sau alte organe. Boala evolueaza in 12 ani si bolnavii mor datorita insuficientei pancreatice sau din cauza unei complicatii aparute.
Diagnosticul bolii se poate face tinind seama de simptomele enuntate (sindromul dispeptic, icterul si durerea), de rezultatele diferitelor examene de laborator si de scintigrama pancreatica.
Tratamentul igienico-dietetic consta indeosebi din-tr-un regim sarac in grasimi si din evitarea bauturilor alcoolice, iar medicamentos, medicul poate sa recomande pe linga antispastice, preparate de pancreas (Triferment), antibiotice, steroizi anabolizanti etc. in caz de complicatii, interntia chirurgicala constituie indicatia majora.


Galerie de imagini si poze medicale: cancerul pancreasului


imagine cu cancerul pancreasuluiimagine cu cancerul pancreasului imagini cancerul pancreasuluiimagini/poza cancerul pancreasului


Alte materiale medicale despre: cancerul

Necesitatea si dorinta de cunoastere a omului au fost, dintotdeauna, exprimate si legate de o preocupare permanenta a lui de a cauta un eveniment, o d [...]
Este cunoscut potentialul cancerigen al unor agenti antitumorali folositi in mod curent in chimioterapia clasica a cancerului. S-a constatat cA [...]
Exista un risc relativ crescut de 1,35 (35%) expus pentru un fumator pasiv de a face cancer bronsic fata de un ne fumator (58). Riscul relativ f [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre cancerul

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile