eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli de colon, rect, anus

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli de colon, rect, anus

Rectita


Proces inflamator acut sau cronic al rectului, de etic-iogie nespecifica sau specifica. Procesul inflamator este, de obicei, localizat pe segmentul suprarectal (avind deci de a face cu o recto-colita) sau inflamatia cuprinde regiunea anala (anorectita). Semnele clinice sint dureri rectale, tenesme, scurgeri rectale cleioase purulente sau chiar hemoragice. La examenul endoscopic gasim mucoasa rectala congestionata, edematiata, cu striuri hemoragice pe suprafata ei, de asemenea ulceratii diseminate, acoperite de secretii purulente.

Tratamentul acestei forme de rectita este consertor : spalaturi rectale cu ceai de musetel (Romazulan) ; antispastice ; sedative generale ; lubrefiante neutre ale scaunului (oleu de parafina).
Rectita cronica nespecifica are manifestari clinice mai estompate, predominind scurgerile purulente sau hemoragice.

Rectitele specifice sint declansate de flora microbiana sau parazitii specifici. loul clinic este analog cu cel al rectitelor banale, dar la examenul microscopic si citologic al scaunelor sau la examinarea scurgerilor rectale se poate descoperi agentul blenoragiei, actinomicozei, tuberculozei, sifilisului sau al limfogranuic-matozei.
Tratamentul este, cel putin pentru fazele de inceput, consertor : antibioterapie pe cale generala (dupa antibiograma), spalaturi rectale.
Tratamentul chirurgical nu este incercat decit la cazurile unde procesul de rectita cronica a produs o stenoza rectala ( "stenoza rectala").Alte materiale medicale despre: Boli de colon, rect, anus

Tratamentul tumorilor anale depinde de varietatea lor histologica, in sensul potentialului de evolutie : benign sau malign, confirmat prin biopsie. T [...]
Are origine diversa : inflamatii nespecifice, traumatisme operatorii (fistula ; fisura ; hemoroidectomie. in special Whitehead ; sclerozari ; ligatura [...]
Constipatia "functionala" cronica sau constipatia habituala este o tulburare fara o cauza organica (constipatia boala), caracterizata prin emisiune in [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli de colon, rect, anus

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile