eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli de colon, rect, anus

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli de colon, rect, anus

Fistula rectovezicala


Este comunicarea anormala intre lumenul rectal si ca urinara (. 63). Poate avea origine traumatica, chirurgicaia (dupa explorari endoscopice cale, prostatec-tomie pentru cancer, electrocoagulare sau litotritie), neoplazica (cancer rectal, cind fistula se constituie datorita necrozei tesutului tumoral prin radioterapia de contact sau radioterapia conventionala). Fistula poate avea un traiect intermediar sau poate fi directa. In raport cu ca se afla de obicei la baza ei (trigon). Semnul clinic principal al acestei complicatii este fecaluria cu fenomene de cistita rebela concomitenta. In acelasi timp, prezenta urinei in intestin produce senzatia de umplere a ampulei rectale, tenesme si diaree.


Tratamentul fistulei este exclusiv chirurgical si consta in eliberarea celor doua organe aflate in contact, cu excizia celor doua ori-ficii fistuloase pina in perete sanatos si, apoi, refacerea separata a peretelui fiecarui organ. in cazul fistulelor rectale inalte se utilizeaza calea transcala. in cele joase, cel mai bun abord este pe cale perineala. La sfirsit, se lasa o sonda cala "a demeure" pentru trei-patru saptamini, timp necesar vindecarii plagii cale.
Toate aceste procedee se folosesc pentru fistulele traumatice sau inflamatorii. Cele neoplazice nu pot beneficia de un tratament curativ. Pentru confortul bolnavului, in mod paleativ se poate recurge la derivarea inalta a materiilor fecale prin anus iliac sting definiti asociata cu ureterostomie cutanata.
Alte materiale medicale despre: Boli de colon, rect, anus

Apare, de obicei, dupa o necroza pancreatica operata prin foraj sau drenaj glandular, dupa drenaj extern in pseudochiste pancreatice ce comunica cu si [...]
Este consecinta unui abces perianal deschis spontan (mai ales) sau terapeutic. Dupa traiect se disting fistule anale simple si complexe cu varietatil [...]
Interventie cu pretentie la radicalitate oncologica si cu caracter conservator prin care se extirpa larg rectul. Rezectia conserva in intregime sau pa [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli de colon, rect, anus

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile