eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Acrocianoza esentiala


ACROCIANOZA ESENTIALA

Afectiune intalnita la fete in preajma pubertatii, determinata de o atonie capilaro-venulara, care se insoteste de stagnarea sangelui in ansele capilare.

Clinic, se constata cianoza extremitatilor prin stagnarea sangelui cu reducerea oxihemoglobinei, raceala si transpiratie locala in exces.


Tratament:

-Se vor face bai alternative calde apoi reci. Se incepe prin introducerea extremitatilor in apa calda unde se va sta timp de 2-3 minute sau pana cand acestea se vor incalzi bine. Se scot imediat si se introduc in apa rece. Daca in apa calda s-a stat sa zicem 5 minute in apa rece se va sta doar 5 secunde. Se repeta de 2-3 ori. Este preferabil sa se faca in fiecare zi mai multe zile la rand.

-Se introduce in alimentatie multe sucuri de legume si fructe.

-In timpul in care nu se gasesc in piata, se vor consuma doar sucuri de morcovi si varza cu mere sa spunem sau portocale.

-Se poate de asemenea consuma tinctura de: alun, afine, coacaze, etc. Se vor consuma cate 20 de picaturi de 3 ori pe zi, diluate cu putina apa.

-Papadia este o ta foarte renumita pentru efectele care le are. Se va face zilnic un ceai de papadie radacina- decoct din 2 lingurite maruntite puse in 250 ml apa. Fierte timp de 15 minute. Se strecoara si se pot consuma 2 cani pe zi in mod normal sau 3 in cazul in care aveti si un exces ponderal.

-Soc- coaja de pe ramuri tinere sau radacina (este buna si cea de pe dud), 2 lingurite maruntite se fierb la 500 ml apa pana va scadea apa la o cana. Se beau 2 cani pe zi.

-Se mai pot folosi tele: ciubotica cucului, talpa gastei, coacaz negru.

-Un preparat foarte simplu este unul care se poate face in casa. Se iau 10 castane salbatice care se vor taia marunt cu coaja cu tot. Se pot folosi proaspete sau chiar uscate.

Se pun acestea in 500 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se tin timp de 15 zile la temperatura camerei agitand des. Se strecoara apoi si se pune lichidul obtinut in sticle la rece. Se va lua cate o lingura din acest preparat dimineata si una seara cu 15 minute inainte de mese. Se poate face acest tratament timp de 30 zile apoi se face o pauza de 7 zile si se poate relua.

-De cate ori aveti ocazia sa va odihniti preferati sa tineti picioarele mai ridicate decat nivelul capului. Se va purta doar ciorapi de bumbac sau chiar si pantofi numai de piele naturala din diferite animale fiind exclusa cea sintetica.

-Se vor evita frigul si umezeala prin imbracaminte adecvata.





Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale

Infarctul hemoragic Hemoragia apare secundar in tesutul infarctizat. Initial este ocluzia arterei cerebrale, in majoritatea cazurilor prin e [...]
Disectia vasculara Disectia vasculara apare cand o perforatie intimala intr-un perete vascular permite acumularea de sange in peretele arter [...]
SPASMELE ESOFAGULUI. Se vor evita alimentele iritante, alcoolul in exces, fumatul. Se vor corija diferitele tulburari ale tubului digestiv pr [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile